Vegatrend: zo speel je er op in

6 februari 2018

Ook in 2018 zet de vegatrend door! Steeds meer mensen zijn flexitariër: 67% van de Nederlanders geeft aan minstens 1 keer per week geen vlees te eten. Maar: hoe zet je een origineel “flexitarisch” gerecht op tafel?

Flexi-wat?

Een flexitariër eet minstens 1 dag per week geen vlees, vis, vleeswaren of vleessnacks. Ruim 67% van Nederland is écht flexitariër. Waarom zij hier voor kiezen? Variatie, milieu en natuur, dierenwelzijn en gezondheid zijn voor flexitariërs redenen om minder vlees te eten.

 Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

 

3 tips voor meer vegetarische gerechten op de menukaart:

Hoe speel je in op het feit dat mensen steeds minder vlees eten? Wij geven je 3 tips!

  • Wees creatief met ingrediënten
    Kaas, noten en spinazie worden door bijna iedere kok gebruikt. Kies in plaats van deze ingrediënten voor vernieuwende elementen. Je wilt je gasten verrassen!
  • Seizoensproducten
    Maak gebruik van seizoensproducten en koop slim in. Zo kun je flink besparen! We helpen je graag op weg met onze seizoenskalender.
  • ‘Gastvrij voor vegetariërs’
    ‘Gastvrij voor vegetariërs’ is een keurmerk dat in het leven is geroepen door de Vegetariërs Bond. Je kunt voor dit keurmerk in aanmerking komen wanneer je minstens twee vegetarische gerechten op het menu hebt staan. Handig, want zo kunnen je gasten je sneller vinden!

Succes! Toch nog wat meer inspiratie nodig? Bekijk het uitgebreide assortiment in groenten en fruit! Neem contact op met de versspecialist in jouw regio voor het meest actuele assortiment groenten en fruit.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement