Vakantiekrachten Gepke & Jalmar

3 augustus 2020

Zoals iedere zomer zijn er ook dit jaar jongeren die als vakantiekracht wat bijverdienen in ons distributiecentrum. Zo ook Gepke Bakker (18) uit Beetgumermolen en Jalmar Koersma (17) uit Dronrijp.

Gepke en Jalmar zijn beiden al iets langer werkzaam bij Smeding. Gepke heeft het afgelopen anderhalf jaar stage gelopen bij Smeding voor haar studie Logistiek medewerker aan het Friesland College. Vanuit de regio kende Gepke Smeding al, waarna ze bij school haar voorkeur heeft aangegeven voor Smeding als stagebedrijf. “Eind april heb ik mijn studie succesvol afgerond. Op dat moment zaten we midden in de coronacrisis en was er even geen werk, maar na 2 maanden kon ik gelukkig weer aan de slag bij Smeding”, vertelt Gepke.

Net als Gepke heeft ook Jalmar net zijn opleiding afgerond. Met zijn havo-diploma op zak start hij na de zomer met de studie Werktuigbouwkunde aan NHL Stenden. “Vorige zomer werkte ik ook bij Smeding, nadat ik de vacature online tegenkwam. Het werk beviel goed, waardoor ik na de zomer als parttimer voor Smeding ben blijven werken”, aldus Jalmar. Naast de weekenden was hij het afgelopen jaar ook doordeweeks een aantal dagen beschikbaar. “Die flexibiliteit is perfect voor naast een studie. Je geeft zelf aan wanneer je extra kunt werken en op basis hiervan word je ingepland!”, vertelt Jalmar.

Momenteel werken Gepke en Jalmar beiden op de afdeling SPAR. Als magazijnmedewerker rijden ze op een elektrische pompwagen door het distributiecentrum om de groenten en fruit te verzamelen voor de klant. Daarnaast werkt Gepke ook deels op de afdeling Expeditie. “Hier zet ik de klantorders gereed om in de vrachtwagen te laden”.

Op de vraag wat werken bij Smeding zo leuk maakt zijn beiden het eens. “We werken met een gezellige groep! De sfeer is goed en de werkzaamheden zijn leuk”, vertelt Gepke. “En de flexibiliteit, waarbij je zelf je beschikbaarheid doorgeeft!”, vult Jalmar aan. Beiden zouden ze na de zomer het liefste bij Smeding blijven werken. Nu ze haar opleiding heeft afgerond hoopt Gepke fulltime bij Smeding te kunnen blijven en Jalmar in de weekenden als parttimer. Als bijbaan naast zijn studie.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement