Twee keer langer houdbare avocado’s

15 juni 2021

Avocado’s langer bewaren? Het kan tegenwoordig bij de EAT ME avocado’s van leverancier Nature’s Pride. Lees snel meer!

Avocado’s worden steeds populairder. Gemiddeld eet een inwoner van Nederland er zo’n 12(!) per jaar. In 2008 waren dit er nog zo’n 3-4 (NOS,2021). We kunnen er tegenwoordig dus niet meer omheen. Dat betekent ook dat er veel initiatieven ontstaan voor het door ontwikkelen van het product. Het rijpen het verlengen van de houdbaarheid. Dit laatste wordt onder andere gerealiseerd door de zogenaamde ‘Apeel bescherming’.

Nature’s Pride

Leverancier Nature’s Pride heeft sinds 2019 een unieke samenwerking met Apeel. Zij leveren onder andere onze eetrijpe avocado’s. Deze avocado’s zijn te herkennen aan een opvallende EAT ME sticker met een rode RIJP pijl er op. Dit betekent dat ze ‘ready to eat’ zijn. Van een EAT ME avocado kun je meteen genieten. Maar dat hoeft niet! Je kunt die heerlijke avocado ook langer bewaren. Daarvoor hebben de avocado’s de speciale Apeel bescherming meegekregen. Dit zorgt ervoor dat de houdbaarheid van elke eetrijpe avocado tot wel twee keer langer is dan normaal. Zo kun je direct van je avocado genieten of die nog even bewaren. En zo hoef je ook minder vaak fruit weg te gooien.

Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Plantaardige bescherming

Apeel is plantaardig, geur- en smaakloos. Je kunt het dus niet zien of proeven. Het beschermt enkel het product om vocht binnen de schil te houden. Zo behoud je de optimale versheid en gaat het product langer mee. De Apeel bescherming wordt gemaakt van ingrediënten die al van nature in fruit zitten: schillen, fruitpulp en zaden. Er komen dus alleen plantaardige stoffen aan te pas. Daardoor kun je elke avocado met Apeel normaal eten. De Apeel avocado’s van Nature’s Pride zijn te herkennen aan de welbekende EAT ME sticker, inclusief het logo van Apeel (zie afbeelding).

Zelfs op de fruitschaal!

Waar je normaal gesproken avocado’s niet op een fruitschaal moest leggen in verband met de uitstoot van gassen van andere fruitsoorten, kan dit nu wel. Ook hier beschermt de zogenaamde tweede huid het vruchtvlees voor. Voorkom ook voedselverspilling en kies voor de  Apeel avocado. De avocado’s zonder Apeel behandeling zijn ook nog volop te verkrijgen bij Smeding en haar klanten.

Meer Apeel

Apeel is altijd aan het innoveren. Veel meer producten, zoals mango’s, zijn al te verkrijgen met Apeel bescherming. Wij verwachten de komende periode dan ook meer producten te kunnen aanbieden die de kans op foodwaste flink verkleinen en een grote bijdrage leveren aan een duurzamere wereld!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement