Smeding veggie bbq barbecue

Traditionele Italiaanse groenten

20 november 2017
Italiaanse groenten

Eten en drinken horen bij de Italiaanse levensstijl. Genieten van een uitgebreide maaltijd doen ze in Italië het liefst samen met familie en vrienden. Bereid met verse ingrediënten van het seizoen. Bij deze traditionele keuken horen typische Italiaanse groenten, die van generatie op generatie aan gerechten worden toegevoegd.

Vanaf nu is er weer een ruim assortiment van Italiaanse groenten verkrijgbaar.

Cardoni
Deze groente is een soort distel met stekelige bladeren en een paarse bloem. Je gebruikt de jonge bladstelen van de Cardoni. Vooral de binnenste stengels zijn smaakvol. Cardoni smaakt lichtbitter, maar hoe eerder hij geoogst wordt, des te zoeter hij is. Qua smaak is de groente een mix van schorseneer, artisjok en selderij. Je kunt kardoen rauw eten maar ook koken. Het koken van de kardoen duurt zo’n twintig tot dertig minuten.

Cime di Rapa
Cime di Rapa, ook wel Rapini genoemd, is een veelgebruikte traditionele Italiaanse groente en betekent ‘toppen van rapen’. De groente heeft veel bladeren en groene knoppen die lijken op mini broccoli. Zowel de bladeren als stengels zijn eetbaar. De smaak is licht bitter, maar wordt zachter nadat je de groente kort hebt gestoofd. Heerlijk in pastagerechten en perfect om te roerbakken.
Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Chimata
Italiaanse Chimata is een bijzondere variant van witlof. De bladeren smaken iets pittig en de stengels hebben qua smaak iets van venkel. Lekker om te roosteren met Pecorino kaas, speltcrackers en citroenzest.

Radicchio trevise longue
De trevise longue is een variant op de radicchio en heeft een lichtbittere, nootachtige smaak. De slasoort heeft naar boven uitgroeiende bladeren met dikke nerven en krullende, rode bladeren aan de randen. Heerlijk in combinatie met zoete elementen, die het bittertje verlichten. Perfect voor een salade met zoetere ingrediënten.

Radicchio Castelfranco
Deze slasoort is een kruising van andijvie en roodlof. De bladeren van de Castelfranco sla hebben een romige kleur met tinten van wijnrood tot licht paars. Een prachtige toevoeging in een salade.

Borlotti bonen
Deze Italiaanse bonen zien er prachtig uit. De peul is wit-roze van kleur met donkerrode lijnen erop. Bij het koken verdwijnen deze rode vormen echter. Qua smaak zijn de bonen zoet en ietwat nootachtig. Lekker in minestrone of een smeuïge risotto.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement