Topscore met certificeringen

15 augustus 2017

Om de kwaliteit van groenten en fruit te garanderen, zijn wij in het bezit van verschillende certificaten. Zo zijn we gecertificeerd voor BRC S&D, RIK en Skal. Onze eigen kwaliteitsdienst en de afdeling KAM-management zien erop toe dat alle groenten en fruit voldoen aan de hoogste eisen. Zo ben je zeker van de beste kwaliteit. Met audits wordt dit ook regelmatig door externe partijen gecontroleerd. Deze zomer hebben we 3 audits met succes afgerond!

AA-status BRC S&D audit

Eind juni vond de BRC S&D audit bij Smeding plaats. Deze hebben we met succes behaald. De AA-status is officieel toegekend! Dit is de hoogst mogelijke score. De auditor heeft aangegeven dat Smeding een hoogstaand bedrijf is. Bekijk het BRC S&D certificaat.

BRC S&D audit, wat houdt dat in?

S&D staat voor Storage & Distribution. Het is een variant op de voedselveiligheidsnorm BRC, maar dan voor de opslag en distributie. De audit duurt 3 dagen. Naast de controle van documenten vond er een rondgang door het bedrijf plaats. Ook zijn medewerkers geïnterviewd over werkzaamheden die binnen Smeding worden uitgevoerd.

Belangrijke onderdelen

Een belangrijk onderdeel van BRC S&D is temperatuurbeheersing. Ook wordt er gelet op de hygiëneregels, orde en netheid, inrichting van het gebouw en allergenen.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

100% score RIK audit

Daarnaast hebben we een 100% score gehaald tijdens de jaarlijkse audit voor RIK. RIK is de afkorting van Regeling Interne Kwaliteitscontrole. Het gaat voornamelijk om de werkwijze rond het keurproces van groenten en fruit. Hier gelden wettelijke Europese kwaliteitsnormen voor. Smeding voldoet hier volledig aan! Het RIK certificaat vind je hier.

Skal audit met 0 tekortkomingen

Skal is een certificaat voor de handel en opslag van biologische producten. Smeding heeft deze audit met 0 tekortkomingen afgerond. Met deze certificering mogen wij biologische groenten en fruit opslaan, inpakken en distribueren. “Ga zo door, ziet er prima uit” was de reactie van auditor Saskia Derksen tijdens het bespreken van het rapport. Met het Skal certificaat van Smeding ben je er dus zeker van dat een biologisch product ook écht biologisch is!