Top 5 vegan trends

23 februari 2021

Dat de vleesconsumptie de afgelopen jaren is gedaald, is een trend. Maar hoe kun je binnen deze trend de concurrentie een stap voor zijn? Ontwikkel je door op vegetarische of veganistische gerechten. We hebben een top 5 alternatieven voor vlees verzameld waarmee je eenvoudig inspeelt op de veranderende vraag van de gast. In veel gevallen ook vegan-proof.

1. Vleesvergangers

Er komen steeds meer vleesvergangers op de markt. Steeds meer horecabedrijven hebben vega(n) gerechten op de menukaart, maar hoe ben je onderscheidend? Kies voor een zo uitgebreid mogelijk menukaart. E is dan voor een ieder wat wils. Zet de vleesvervangende gerechten tussen de ‘normale’ gerechten. Dit stimuleert de verkoop meer dan wanneer je een aparte vega(n) menukaart of pagina samenstelt.

3 goede vleesvervangers

  • Tofu
  • Tempeh
  • Peulvruchten

2. Vegan snacks

Er komen steeds meer vegan snacks op de markt: kroketten, bitterballen, frikandellen en overige hapjes voor bij de borrel. Maar je eigen snacks en borrelplank maken is leuker, voordeliger en vooral kleurrijker. Combineer diverse groenten. Eg kleurrijk, smaakvol en snel klaar.

Top 5 groenten & fruit voor de borrelplankSchrijf je nu in voor alle updates van Smeding

  • Paprika
  • Komkommer
  • Tomaat
  • (water)meloen
  • Dadel

3. Thuisbezorgd

Bezorging zat in 2020 in de lift, ondanks het perspectief voor 2021 zet deze trend zich voort. Ook in de bezorging is de vraag naar vega(n) gerechten groot. Speel hier op in en zorg dat je de concurrentie een stapje voor bent. Goed voor mens, milieu en de portemonnee. Wij adviseren eerst het aantal gerechten voor de bezorging minimaal te houden. Zo ontdek je hoe uitgebreid de vraag naar vega(n) in jouw regio is. Zorg wel dat je iets bijzonders bezorgt, alleen dan zal de vraag stijgen.

4. Veganize bestaande gerechten

Bestaande, populaire, gerechten zijn vaak erg gewild. Eenmaal ontdekt door de gast, wordt er over gesproken en wellicht vaker besteld. Maar hetzelfde gerecht op een andere manier proberen? Dit is een gemakkelijke manier om de gast kennis te laten maken met vega(n). Wat dacht je van een wellington met paddenstoelen. Een vervanger van de welkbekende beef wellington.

5. Stoere groenten

Maak een gerecht bijzonder en laat ook andere gasten kiezen voor vega(n). Een gegrilde steak van paarse spitskool of gegrilde (gevulde) witlof. Groentegerechten die er stoer uitzien en op dezelfde wijze zijn bereid als vlees.

Inspiratie