Top 10 verrassende veggies

9 februari 2021

Eenvoudige groenten kun je dankzij bepaalde bereidingstechnieken heel spannend maken. Check deze verrassende top 10 van veggies en maak van iets simpels iets chics.

1. Prei
Een waanzinnige groente voor bij een lekker stuk vlees of gegrilde dorade. Blancheer stukken prei en breng op smaak met specerijen en citroenrasp. Bak of gril en serveer.

2. Rode biet
Dry aged rode biet is een ideale vleesvervanger, maar je kunt bieten ook perfect roken of poffen om er bijvoorbeeld een smaakvolle crème van te maken. Ook nog steeds altijd goed: bietencarpaccio.

3. Knolselderij
Dé hit van nu: knolselderij van het spit als döner, shoarma of gyros. Of maak gebruik van sous-vide gegaarde schijven knolselderij en bereid deze als een steak.

4. Witlof
Stronkjes witlof extra speciaal maken? Vul ze eens rijkelijk met verse kruiden of blancheer de witlof, snijd de stronkjes doormidden en bestrooi ze met poedersuiker voordat je ze bakt.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

5. Winterpeen
Wortelgewassen zoals winterpeen lenen zich er goed voor om ‘spaghetti’ of ‘noedels’ van te maken. Ideaal voor een low carb pastagerecht of als groentenoedels in een soep.

6. Courgette
Rauwe of kort gebakken courgette ‘rijst’ is heerlijk in een poké bowl!

7. IJsbergsla
Zeer geschikt om kort te wokken. De sla wordt zachter, maar behoudt zijn bite.

8. Komkommer
De perfecte basis voor een verrassende, koud geserveerde soep.

9. Tomaat
Serveer eens een frisse, zonnige toma­ten­sorbet.

10. Witte kool
Lekker met kruidenrub als kool ’steak’ of gepekeld in een homemade atjar.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement