Recept: tagliatelle van rode biet met gepofte gele biet, salie en walnoten

12 maart 2019

Proberen en proeven is geloven! De Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit gerecht is zo’n verrassende mogelijkheid!

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 2 ei dooiers
  • 16 blaadjes salie
  • 2 el gehakte walnoten
  • 5 el bietencrème
  • 115 gr semolina bloem
  • 285 gr pastabloem
  • 400 gr sousvide gegaarde gele biet
  • zout
  • olijfolie
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Meng de 2 soorten bloem met elkaar en vorm er een “vulkaan” van op de werkbank.
  2. Breek de eieren, meng met de eidooiers, klop los en giet in het midden van de “vulkaan”.
  3. Schep er de bietencrème en een snuf zout bij en voeg nu beetje bij beetje de vloeibare massa toe aan de bloem. Blijf mengen tot alles is opgenomen en kneed nog even door op een bebloemde werkbank.
  4. Laat het deeg een uur rusten onder folie en draai vervolgens in de pastamachine tot tagliatelle.
  5. Frituur 12 blaadjes salie heel kort in de friteuse en laat uitlekken.
  6. Verwarm de rest van de salie met een scheut olijfolie in een hapjespan en laat even smoren.
  7. Snijd de gele biet in blokjes, voeg toe aan de salie-olie en warm goed door. Kruid met zout en peper.
  8. Kook de pasta in enkele minuten al dente in gezouten water. Giet af en voeg toe aan de gele biet. Voeg ook de walnoten toe en kruid het geheel met zout en peper.
  9. Verdeel over diepe borden en garneer met de gefrituurde salie.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement