Koninklijk genieten: Superior Queens asperges

22 april 2019

Superior Queens asperges van Mijnboer teler Will Teeuwen zijn traditioneel, biologisch geteeld, zacht van smaak & met de hand gesorteerd. Alleen de allerbeste asperges mogen deze koninklijke naam dragen! De Limburgse bodem bepaalt voor een groot deel de smaak van deze superieure asperges.

3 pluspunten van Superior Queens asperges

  • Traditioneel en biologisch geteeld
  • Zacht van smaak
  • Met de hand gesorteerd

Biologisch geteeld

De meest planeetvriendelijke manier om asperges te telen is op biologische wijze. Kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt. Aspergeplanten krijgen alle tijd om te groeien in hun natuurlijke tempo. Dit bevordert de kwaliteit én smaak. Biologisch geteelde asperges zijn van nature rijk(er) aan antioxidanten. Ze zijn dus ook gezonder.

Met de hand geselecteerd

Alle asperges worden zorgvuldig met de hand geselecteerd. Alleen de allerbeste asperges mogen een koninklijke naam dragen: Superior Queens asperges.

Van zaadje tot oogst

Van het zaadje in de grond, tot de stengel op het bord. Teboza beschikt over een eigen research afdeling. Ook het hele teeltproces hebben ze in eigen hand. Daarom is Teboza in 2006 onderscheiden met de prestigieuze Prix d’Asperges!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Van Limburgse bodem

Het is de bodem van Limburg die mede de smaak van de asperge bepaalt. De wat zanderige grond, met basismineralen van de Maasrivier, is perfect voor Superior Queens asperges. Deze zandgrond beïnvloedt de smaak van de asperge nauwelijks. Dus helemaal puur van smaak. De bodem is licht genoeg voor de asperge om te groeien. En voedzaam genoeg om stevig en extra smaakvol te zijn.

Benieuwd naar dit mooie gerecht? Bekijk dit recept voor asperges, courgette pasta, bloedsinaasappel en sesam >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement