Spring is in the air

7 mei 2019

De temperaturen gaan weer langzaam iets omhoog. Spring is in the air! Je viert het voorjaar met de lekkerste groenten uit het seizoen. Van postelein tot groene asperges en van rabarber tot tuinbonen. Ontdek van welke voorjaarsgroenten jij blij wordt en hoe je deze groenten kunt gebruiken voor de mooiste lenterecepten.

Tuinbonen

Tuinbonen hebben een bittere smaak en worden vaak gekookt of gestoomd gegeten. Jonge, grote zaden zijn het lekkerst! De suiker is dan nog niet omgezet in zetmeel, vandaar hun volle en zachte smaak. Tuinbonen zijn lekker in een klassieke combinatie met ham, maar ze zijn ook perfect voor (rauwkost)salades. Heb je ook wel eens gedacht om ze te serveren met een mosterdsaus of een tomatensaus? Heerlijk! Ook lekker: doe ze door de pasta of verwerk ze in een soep of dipsaus.

Wil je helemaal losgaan met tuinbonen en vele andere groenten? Ga dan voor de taleggiocrème met voorjaarsgroenten. De lengte springt van dit gerecht af. Diverse groenten zijn in een bodempje van taleggio en crème fraîche gestoken, zowel qua smaak als qua structuur een fijne basis.
Bekijk recept taleggiocrème met voorjaarsgroenten >

Venkel

Venkel is eigenlijk de verdiktestengel van de venkelplant. Venkel heeft een licht zoete, anijsachtige en ook pittige smaak en is met de mooie takken, draadachtige bladeren en schermbloemen prachtig om te zien. Met deze culinaire alleskunner is veel mogelijk in de keuken! Heerlijk bij vis, citrusfruit en kaas, maar doet het ook goed in salades. Het loof is te gebruiken als garnering of als kruid in salades en soepen. De knol zelf is geschikt om te poffen, grillen, vullen, smoren en koken.
Bestel venkel via Sligro >

Hollandse rabarber

Deze frisse voorjaarsgroente met z’n stevige rode stelen en groengele bladeren is warm en koud lekker. Een unieke smaak met een iets zuur tintje. De eerste Hollandse rabarber van het seizoen wordt geteeld in kassen. Zonder daglicht en bij een temperatuur van zo’n 20 °C. Op deze manier krijgen de stelen een mooie rode kleur. Deze rabarber is sneller gaar en minder zuur dan die van de vollegrond. Perfect voor het maken van jam en compote of om te verwerken in desserts en gebak. Bestel rabarber via Sligro >

Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond. Het vochtgehalte van groene asperges is zo’n 35% lager vergeleken met de witte. De smaak is dan ook veel geconcentreerder. Een voordeel van groene asperges is dat je ze niet of nauwelijks hoeft te schillen. Korte kooktijd en perfect voor grill, BBQ en wok! Bestel groene asperges via Sligro >

Maar ze doen het, samen met witte asperges, ook erg goed in dit prachtige lentegerechtje: groen-witte terrine met dashi. Een plaatje, toch?
Bekijk het recept groen-witte terrine met dashi >

 

Groen-witte terrine met dashi

Postelein

Postelein heeft ovale, stevige blaadjes op een lange steel. Daarnaast is het erg gezond, het bevat namelijk veel omega 3 vetzuren. Ook zitten er andere gezonde voedingsstoffen in, zoals vitamine C en ijzer. De scherpe, friszure smaak van postelein past in tal van gerechten. Met deze groente maak je lekkere salades en heerlijke wok- en roerbakgerechten. Of ga voor een soepje of lentestamppot! Bestel postelein via Sligro >

Mini, mini, mini

Mini groenten geven je gerecht soms net wat extra uitstraling. Van mini courgette tot mini mini bloemkool!
Bestel mini groenten via Sligro > 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement