Smeding ondersteunt: samen door de coronacrisis!

21 april 2020

Wij dragen graag ons steentje bij aan de maatschappij én aan een betere wereld. Zo ook tijdens de huidige coronacrisis. Ontdek snel op welke manier we dit doen!

De afgelopen periode is er ook voor Smeding veel veranderd. Met de afgekondigde maatregelen was een groot deel van onze foodservice klanten genoodzaakt om per 15 maart de deuren te sluiten. Deze maatregelen kwamen vrij onverwachts, waardoor we met overvoorraden kwamen te zitten. Hiermee hebben we in deze moeilijke tijden meerdere maatschappelijke initiatieven (extra) kunnen ondersteunen.  

Voedselbank

Al jaren voorzien wij de Voedselbanken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe kosteloos van aardappelen, groenten en fruit. Hier is het afgelopen jaar regio Breda aan toegevoegd en daarnaast worden er vanuit onze filialen op kleine schaal ook lokaal producten gedoneerd. Producten die door de naderende houdbaarheidsdatum niet meer geschikt zijn voor verkoop aan onze klanten worden door de Voedselbank afgehaald. Deze producten zijn namelijk nog wel perfect voor directe consumptie. Om te voorkomen dat we deze groenten en fruit moeten weggooien, doen we graag iets voor de maatschappij. Zo krijgen al onze producten een mooie bestemming. In deze tijd, waarin de Voedselbank meermaals oproept tot donaties, doneren wij extra producten.

Nieuwe initiatieven

Onze collega’s in de filialen (door het hele land) worden in deze coronatijd benaderd voor een bijdrage in nieuwe maatschappelijke initiatieven. Hieronder een aantal van deze mooie initiatieven:

  • NOODFOOD Vanuit ons filiaal in Maastricht ondersteunen wij het initiatief Noodfood: verse maaltijden voor hulpverleners, zorgpersoneel, overheden en ouderen.
  • STERRESTAURANT DE ROZARIO Vanuit ons filiaal in Eindhoven ondersteunen wij het initiatief van de chef om gratis maaltijdpakketten weg te geven.
  • BORDJE VOOR ONZE HELDEN Een initiatief van oa. oud-profvoetballer John Heitinga om helden in vitale beroepen en ouderen een hoogwaardige maaltijd aan te bieden.
  • VERMAAT Een initiatief om alle ziekenhuizen waar deze cateraar actief is producten te bezorgen voor het zorgpersoneel.
  • ONS SOEPJE TILBURG Een initiatief voor Tilburgers die ziek zijn, bij een risicogroep horen of om een ander andere reden even niet (gezond) kunnen koken.
  • MEEM ETEN EN DRINKEN Vanuit ons filiaal in Arnhem ondersteunen wij het initiatief om maaltijden af te leveren voor het zorgpersoneel van ziekenhuis Rijnstate.

En zo zijn er nog veel meer grote en minder grote initiatieven waar we een bijdrage leveren in het helpen van mensen die het nu meer dan ooit nodig hebben!

Verbinding

Wij zijn erg blij dat we met onze producten een bijdrage kunnen én mogen leveren. Het is voor iedereen een moeilijke tijd waarin velen net dat beetje extra steun goed kunnen gebruiken. Samen moeten we het doen en zoeken we de verbinding met elkaar op!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement