Serveer Azië op het bord van je gasten

10 januari 2018

Deze week staat Smeding in het Aziatische paviljoen op de Horecava. Aziaten kunnen je heel veel leren over gezond eten en leven. Op het gebied van foodtrends lopen ze ook vaak voorop. Tijd dus om in de Aziatische trends te duiken!

Koreaanse Kimbap

Sushi maakt plaats voor Koreaanse Kimbap. Kimbap heeft meer textuur doordat de groente dikker wordt gesneden. Ook heeft Kimbap meer eiwitten doordat er ook ham, rundvlees en varkensvlees in gebruikt wordt. Een verrassende variant op de vertrouwde sushi!

Lekker uit een bowl

Sushibowls, açaibowls, pokébowls. In 2017 maakten we al kennis met allerlei verschillende bowls. Bowls zijn gezond, lekker en heel veelzijdig. Deze trend gaat in 2018 dan ook zeker verder uitbreiden!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Culinair-upmanship

Seizoensgebonden gerechten zien we tegenwoordig overal op de kaart staan. En dus gaan we een stap verder. Chefs gebruiken steeds meer zelf technieken zoals fermenteren en pekelen. Dit zorgt er voor dat de gerechten vernieuwen en de houdbaarheid wordt verlengd. De ultieme vorm van culinair-upmanship. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kimchi op je menukaart? Dit zijn gefermenteerde groenten met een bijzondere fris-zure smaak.

Zilt en zalig

In de Aziatische keuken mag zeewier niet ontbreken. Japanse koks zijn heel creatief in de manier waarop ze zeewier in hun eten opnemen. Daar staan ze algemeen om bekend. Maar ook Koreaanse en Chinese koks gebruiken al duizenden jaren zeewier. Het is een verrassende culinaire toevoeging boordevol vitaminen & mineralen. Daarnaast is het ook een natuurlijke zoute smaakmaker. De moeite waard dus om op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld in gerechten met spannende infusies van kort meegetrokken zeewieren.

Bron: foodbrigade.nl

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement