Bijzondere producten bij het Rungis ontbijt

15 mei 2018

Koken met de producten van de Rungis Marché International, de internationale versmarkt bij Parijs? Morgen is het weer zover: het Rungis ontbijt bij verschillende Sligro vestigingen! Een ochtend met een informeel karakter waar ontmoetingen en inspiratie centraal staan. Het meest bijzondere en exclusieve versassortiment wordt gepresenteerd. En wat dacht je van demo’s van bekende chefs? 

Voorop met Rungis ontbijt

Het Rungis assortiment is elke vrijdag verkrijgbaar in onze grotere filialen. Elke eerste vrijdag van de maand staat bij Sligro in het teken van culinaire inspiratie. Onze versspecialisten nemen je tijdens het Rungis ontbijt op de woensdagen mee naar de wondere wereld van de producten van de Rungis versmarkt. Van structuren tot bereiding. Van smaak tot opmaak. Met deze inspiratie ben je de concurrentie net een stapje voor. Samen met onze versspecialisten willen we een bijdrage leveren aan jouw succes.

Lees meer over het Rungis ontbijt in ons online magazine >

Demonstraties van chefkoks

Naast het ontbijt dat op de versafdeling wordt geserveerd, kun je woensdag 16 mei een mooie demonstratie bijwonen. Zo laat chefkok Thomas Loontjes van ‘Pure Gastronmie’ bij Sligro Maastricht verschillende inspiraties zien. Diverse aspecten komen aan bod; van structuren tot bereiding, van smaak tot opmaak. Bij Sligro Eindhoven is kok Rob van der Veeken van restaurant De Karpendonkse Hoeve bij het ontbijt aanwezig.

Rungis producten en specialiteiten

Tijdens het Rungis ontbijt worden de meest bijzondere en exclusieve producten uit het Rungis assortiment uitgelicht. Benieuwd naar een greep uit het Rungis assortiment? Hieronder lichten we een aantal producten uit het assortiment toe.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Tomaat Noire de Crime
Prachtige historische grote vleestomaat. De smaak is zacht en prettig aromatisch en de kleur zeer donkerrood met zwartgroene belijning.

Toma’Muse
De Toma’Muse is een uitstekende tomatensoort met een unieke smaak, zoet en kruidig en versterkt tijdens het eten. Het meest opvallende kenmerk is de pruimvormige look in combinatie met de diepe paars-rode kleur. Hij heeft een stevige structuur en knapperige bite. Toma’Muse verliest niet veel sap. Perfect voor een kleurrijke salade of gegrild in de oven.

Korenaar asperges
Korenaar asperges zijn de dunne, sierlijke lichtgroene stengels van een hyacint-achtige plant. De kop van een korenaar doet denken aan een tarweaar. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn het eigenlijk geen asperges. De korenaar heeft een kruidig en nootachtig aroma.

Ile de Ré aardappelen
De primeuraardappelen van het Franse eiland Île de Ré zijn weer verkrijgbaar. Dit eiland biedt een uitzonderlijke omgeving waar de droge, zanderige kalkgronden worden verfrist door de zeewind en een zacht, zonnig klimaat. Op deze grond verbouwen zo’n 30 telers de beroemde aardappeltjes met hun speciale “zeesmaak”.

Voor horecaondernemers, chefs en hun brigade

Het Rungis ontbijt heeft een besloten karakter en is uitsluitend toegankelijk voor horecaondernemers, chefs en hun brigade, op basis van persoonlijke uitnodiging/aanmelding. Iedere eerste woensdag van de maand tussen 09.00 en 11.00 uur. Met uitzondering van feestdagen en zomermaanden. Informeer bij de deelnemende vestiging naar de datum en tijden van de volgende editie.

Wil je meer weten? Neem contact op met de deelnemende vestiging om je aan te melden. Zij helpen je graag verder!  Of neem contact op met jouw versspecialist van Smeding.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement