Recept: vanille panna cotta

15 mei 2018
Smeding recept vanille pannacotta

Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert dat heerlijk gecombineerd kan worden met vers fruit, slagroom, maar ook asperges. De in populariteit toenemende groente is voor vele horecaondernemers al een ‘must have’ voor op de menukaart.

 Dit heb je nodig voor 10 personen

Bereidingswijze panna cotta

  1. Verwarm de 300 gram slagroom met de suiker en vanille en laat voor de helft inkoken.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Los de gelatine in het warme roommengsel op en laat afkoelen.
  4. Klop de andere 300 gram slagroom lobbig en spatel door het koude mengsel.
  5. Stort in de glaasjes en laat stevig worden in de koeling.

Bereidingswijze aspergetoppers

  1. Breng water, suiker en citroenschil aan de kook en laat rustig inkoken tot ¾ .
  2. Doe de aspergetoppers in weckpot en schenk hierop het hete vocht.
  3. Sluit het deksel en laat minimaal 1 dag staan.

Bereidingswijze rabarbercompote

  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en was deze goed.
  2. Doe de rabarber met de suiker en frambozen in pan en laat op laag vuur, al roerende gaar worden.
  3. Laat de compote afkoelen.