Recept: sinaasappel-wortelsoep

20 februari 2018

Proef de lente! De winter is nog in volle gang, maar je kunt je nooit te vroeg voorbereiden op de lente. Met dit lente recept voor vier personen zet je een heerlijk voorgerecht op tafel. Boordevol groenten en fruit!

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 bos wortelen (in stukjes)
  • 1 bakje minimaiskolfjes (in plakjes)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 sinaasappelen
  • 150 ml bietensap
  • 3 bakjes cress (Daikon, Borage, Atsina)
  • 70 g krabvlees

Zo maak je het

  1. Fruit de ui in 2 eetlepels olie, voeg de wortel, mais (houd een paar plakjes apart) en koriander toe en bak zachtjes nog 10 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers het sap uit alle sinaasappelen. Schenk de rasp en 3/4 van het sap bij de soep en pureer deze.
  4. Kook de achtergehouden plakjes minimais in 3 minuten gaar in het bietensap. Giet af in een zeef, spoel goed en laat afkoelen.
  5. Meng de maisplakjes met de cressen en het krabvlees.
  6. Meng het overige sinaasappelsap, de rest van de olie, zout en peper tot een dressing en hussel door de salade.
  7. Serveer de soep warm, met wat salade er mooi overheen geplaceerd.

Succes!

Tip: Surimi is een prima alternatief voor krab. Ook garnalen of stukjes kreeftvlees zijn lekker in deze soep.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement