Recept: roereitje met truffel en broodsoldaatjes

27 november 2018

Op zoek naar een chiquer tintje bij het kerstdiner? Dit truffelgerecht straalt een gevoel van luxe uit. Culinair genieten in stijl!

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 kakelverse eieren
  • 15 cl slagroom
  • 1 el gezouten roomboter
  • 1 kleine wintertruffel
  • 1 tl truffeltapenade
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 2 el geklaarde boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de korstjes van het brood en snijd nu mooie, dikke staafjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de tapenade met de geklaarde boter en smeer er de broodsoldaatjes rijkelijk mee in zodat de truffelboter goed opgezogen wordt. Maal er nog wat peper en zout overheen en bak goudbruin en krokant af in de voorverwarmde oven. Draai ze tijdens het bakken nog een keer om, zodat ze aan alle kanten mooi krokant worden.
  4. Borstel de truffel goed schoon en snijd de helft in fijne blokjes. Houd de andere helft apart.
  5. Verwarm de gezouten boter in een antiaanbakpan en fruit er zachtjes de blokjes truffel in.
  6. Breek de eieren, voeg een druppel slagroom toe, klop ze los met een vork en kruid met zout en peper.
  7. Zet het vuur hoger, voeg de eiermassa toe en laat al roerende licht stollen. Het moet vooral niet te stevig worden.
  8. Neem van het vuur, schep in een hoge beker en voeg de rest van de slagroom toe. Monteer het geheel nu zeer luchtig met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel nog na, schaaf er de rest van de truffel overheen en serveer met de soldaatjes.

Tips

Eieren nemen gemakkelijk smaak op, leg je ze minimaal een nacht in een glazen pot met de verse truffel, dan zullen ze het truffelaroma opnemen en dus nog meer truffelsmaak krijgen.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement