Recept: mega vega bowl

10 april 2018

Een kleurrijke bowl met mega veel verschillende soorten groenten. Een echte eyecatcher op je menukaart.

 Dit heb je nodig

  • 4 tenen knoflook
  • 260 ml zonnebloemolie
  • 4 bieten (gekookt, in parten)
  • 150 g zoete aardappel (in parten)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 3 el wittewijnazijn
  • 150 g zwarte quinoa
  • 300 ml groentebouillon
  • 100 g minimais (in plakjes)
  • 200 ml bietensap
  • 375 g tofu naturel (in blokjes)
  • 1 avocado (in plakken)
  • 200 g spinazie
  • 4 el sesamolie
  • 1 potje Peppadew Culinaise

Bereidingswijze

  1. Roer 1 geperste teen knoflook los met 4 eetlepels olie. Meng de helft hiervan door de biet en de rest door de zoete aardappel. Rooster de groenten op een bakplaat circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  2. Meng de ui met de azijn, zout en peper.
  3. Kook de quinoa circa 15 minuten in de bouillon en de minimais 2 minuten in het bietensap. Laat in het sap afkoelen.
  4. Snijd de rest van knoflook in plakjes en bak in 1 minuut goudbruin in de rest van de olie. Schep uit de pan en laat goed uitlekken.
  5. Bak de tofublokjes bestrooid met peper en zout knapperig in de knoflookolie en laat goed uitlekken.
  6. Verdeel de spinazie over 4 kommen met erop de quinoa, groenten, tofu en avocado.
  7. Garneer met de mais en besprenkel met sesamolie en de rest van de azijn. Geef de Peppadew Culinaise erbij.