Smeding veggie bbq barbecue

Recept: knolselderijburger met wasabikoolsalade en cheddar

12 juni 2018
Smeding recept veggie bbq knolselderijburger

Grill me some veggies! Met dit recept voor een knolselderijburger met wasabikoolsalade en cheddar zet je een stoere barbecuemaaltijd op tafel!

Ingredienten

  • 8 knolselderij burgers gebakken
  • harde broodjes gehakveerd/ getoast
  • 40 gr uienringen gebakken
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 grote plakken vleestomaat
  • 50 ml mayonaise
  • ½ theelepel wasabi
  • 10 ml gembersiroop
  • 160 gr witte kool fijn gesneden
  • mayonaise
  • 15 ml yoghurt
  • 5 gr wasabi

Bereidingswijze

  1. Bak of gril de knolselderij plakken tot ze goudbruin zijn.
  2. Leg op de 4 knolselderij plakken de gebakken uien met hierop elk 1 plak cheddar kaas en leg deze even onder de salamander.
  3. Beleg de broodjes eerst met de wasabikoolsalade.
  4. Leg hier de knolselderij met een plak tomaat met de wasabi mayonaise op.
  5. Leg hier de plak knolselderij met ui en cheddar kaas op.
  6. Tenslotte leg je de broodkap op de burger en steek je er een prikker doorheen.

Tip

De knolselderij is ook lekker op een bruchette van zoete aardappel met verse geitenkaas, tomaatjes en verse munt.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement