Recept: Hartige boerenkooltaart
12 december 2017
Deze hartige boerenkooltaart is een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner. Natuurlijk kun je het taartje ook serveren bij een uitgebreide brunch. Ontzettend gemakkelijk te bereiden en tegelijkertijd verrassend voor je gasten, dankzij de boerenkool!
Dit heb je nodig:
- 250 gram boerenkool
- Half teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- Bladerdeeg
- 6 eieren
- 40 ml melk
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Fruit het fijngehakte sjalotje, samen met de fijngehakte knoflook, aan in de pan. Voeg dan de boerenkool toe.
Meng in een aparte kom de eieren en melk met wat peper en zout.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding
Voeg het mengsel toe aan de boerenkool en meng het goed door elkaar.
Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schenk het mengsel in de ovenschaal.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Serveertip
Serveer de boerenkooltaart als bijgerecht, met bijvoorbeeld deze hete bliksem stamppot. Lekker Hollands, en toch verrassend! Heerlijk in combinatie met een rouleau van kalkoen.