Recept: Hartige boerenkooltaart

12 december 2017
Boerenkooltaart - Hete bliksem

Deze hartige boerenkooltaart is een heerlijk bijgerecht voor het kerstdiner. Natuurlijk kun je het taartje ook serveren bij een uitgebreide brunch. Ontzettend gemakkelijk te bereiden en tegelijkertijd verrassend voor je gasten, dankzij de boerenkool!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boerenkool
  • Half teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • Bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Fruit het fijngehakte sjalotje, samen met de fijngehakte knoflook, aan in de pan. Voeg dan de boerenkool toe.

Meng in een aparte kom de eieren en melk met wat peper en zout.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Voeg het mengsel toe aan de boerenkool en meng het goed door elkaar.

Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schenk het mengsel in de ovenschaal.

Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer de boerenkooltaart als bijgerecht, met bijvoorbeeld deze hete bliksem stamppot. Lekker Hollands, en toch verrassend! Heerlijk in combinatie met een rouleau van kalkoen.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement