Recept: Gegrilde groenten met staartstuk

24 september 2014

Stevige maaltijd waar je energie van krijgt.

Dit heb je nodig

  • Staartstuk
  • Coeur de Boeuf tomaat
  • Courgette
  • Venkel
  • Bosui
  • Micro leafs
  • Zoete punt paprika
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Zo maak je het

Kruid het staartstuk met peper en zout. Grill dit op de Big Green Egg tot deze mooi bruin van kleur is. Gaar het staartstuk daarna door in de oven op 68 graden.

Snijd de courgette in plakken van 1 centimeter, snijd de venkel in grove stukken en snijd de bosui in stukken van 8 centimeter. Grill deze groenten in een grillpan. Snijd de Coeur de Boeuf tomaat in plakken van 1,5 centimeter en breng op smaak met peper en zout. Stapel de groenten: eerst de tomaat, dan de venkel, bosui en tot slot de courgette. Verwarm de groenten in een oven van 180 graden voor ongeveer 10 minuten.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Halveer en ontpit de rode punt paprika. Besprenkel met olijfolie, zout en knoflook. Rooster deze 30 minuten in de oven op 180 graden. Pureer de paprika daarna en haal door een zeef. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Bord opmaken

Zet de gestapelde groenten op het bord. Snijd een plak van het staartstuk af en leg deze tegen de groenten aan. Serveer met de coulis van zoete puntpaprika.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement