Recept: Curly Kale salade

17 februari 2016

Curly Kale is de babyleaf variant van de traditionele boerenkool. Curly Kale heeft een heerlijk lichte boerenkoolsmaak; lekker fris met een beetje pit. Perfect voor salades!

Dit heb je nodig voor 6 personen

  • 100 gram Curly Kale red
  • 100 gram Curly Kale green
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 6 mandarijnen
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 20 gram geroosterde hazelnoot
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • zout & peper
  • olijfolie

Zo maak je het

  1.  Snijd de gekookte bietjes in gelijke kwarten.
  2. Snijd met een scherp mes de schil van de mandarijnen. Snijd de mandarijn in dunne partjes.
  3.  Halveer de granaatappel. De pitjes klop je er makkelijk uit met de bolle kant van een lepel.
  4.  Rooster de hazelnoten kort in een pan met een beetje olijfolie en zout.
  5.  Knijp de limoenen uit. Maak een dressing van de limoensap, olijfolie, zout en peper. Meng dit met de Curly Kale.
  6.  Bouw de salade op in lagen: eerst de Curly Kale, dan de bietjes, mandarijn en weer een laagje Curly Kale. Voeg als laatste de geroosterde hazelnoten, geitenkaas en granaatappelpitjes toe.

35327 – Curly Kale groen 100 gram
35199 – Curly Kale rood 100 gram

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement