Smeding veggie bbq barbecue

Recept: carpaccio van gepofte bietenvarianten met feta en citroentijm

6 maart 2018

Met dit heerlijke, vegetarische gerecht helpen we je graag op weg tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. Een uitstekend voorbeeld van hoe je vlees vervangt door verrassende groenten. Ontdek hoe smaakvol de groentekeuken is!

Dit heb je nodig

  • 2 rode bieten
  • 2 gele bieten
  • 2 chioggia bieten
  • 8 flinke el grof zeezout
  • 2 el frambozenazijn
  • olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 150 g fetakaas
  • 4 takjes citroentijm

Zo bereid je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Strooi het grove zeezout uit op de bodem van een ovenschaal en leg er de verschillende bietensoorten op. Zorg dat je bieten van gelijke grootte hebt.
  3. Zet in de oven en pof de bieten op het zeezout gedurende ongeveer 1 uur, afhankelijk van de dikte. Test met een scherp mesje of de bieten gaar zijn.
  4. Neem uit de oven, laat afkoelen en pel de bieten voorzichtig.
  5. Schaaf van iedere bietensoort op de mandoline 12 dunne plakjes.
  6. Marineer deze plakjes lekker zoetzuur met frambozenazijn.
  7. Ris de topjes tijm van de takjes en snijd fijn.
  8. Snijd de rest van de bieten in dikkere plakken en marineer met olijfolie, een druppeltje frambozenazijn, citroentijm, sinaasappelrasp en een paar druppels sinaasappelsap. Kruid met zout en peper. Snijd voorzichtig met een vochtig mes plakjes van de fetakaas.
  9. Bouw dakpansgewijs op het bord laagjes van de verschillende soorten gepofte biet en fetakaas. Garneer met de zoetzure bietenplakjes en lepel er rijkelijk de marinade van de gepofte biet over.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement