Recept: Bruschetta met boerenkool hummus

20 oktober 2016

Boerenkool hummus is weer eens wat anders dan de bekende basic hummus. Lekker als dip, of op een broodje tijdens de lunch.

Dit heb je nodig

  • 300 gram boerenkool, fijngesneden
  • 150 gram gewelde kikkererwten
  • mespuntje knoflook
  • 20 milliliter limoensap
  • 30 milliliter olijfolie
  •  peper & zout
  • ciabatta of stokbrood*

Zo maak je de hummus

  1.  Fruit de boerenkool met de knoflook in olijfolie. Blus af met een beetje water en breng op smaak met peper en zout
  2.  Pureer de gewelde kikkererwten met de afgekoelde boerenkool tot een gladde massa.
  3.  Is de hummus te dik? Voeg wat extra olijfolie of water toe.
  4. Breng de hummus op smaak met peper, zout en limoensap.
  5.  Voeg voor een beetje extra pit fijngesneden rode peper toe.

 

Zo maak je de bruschetta

  1. Snijd van een ciabatta of stokbrood dunne plakken van ongeveer 0,5 centimeter.
  2.  Leg deze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en wat zeezout.
  3.  Bak ze krokant en goudbruin.

 

* Wil je liever geen witbrood, waar bruschetta van gemaakt is? Maak dan lekkere puntjes volkorentortilla! Even in de oven en je hebt een gezondere variant.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement