Recept: aspergesoep met krab en dragon

5 juni 2018
Smeding aspergesoep

De in populariteit toenemende groente is voor vele horecaondernemers al een ‘must have’ voor op de menukaart. De asperge is namelijk dé groente die het Nederlandse voorjaar karakteriseert.

Ingrediënten

  • 1 liter aspergebouillon/kookvocht asperge
  • 30 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 100 gram room
  • 200 gram asperge gekookt
  • Peper en zout
  • 2 takjes dragon
  • 400 gram krabvlees

Bereiding

  1. Maak een roux van de boter en bloem door de boter te smelten, zonder deze te kleuren.
  2. Voeg beetje bij beetje de bloem erbij en meng alles goed. Laat de roux op een laag vuurtje rustig garen, totdat de roux naar koekjes gaat ruiken.
  3. Laat de roux afkoelen.
  4. Breng de aspergebouillon/kookvocht tegen de kook aan en voeg de room toe.
  5. Voeg beetje bij beetje, al roerende, de roux toe tot de soep de juiste dikte heeft.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer

Hak de dragon fijn, snijd de asperges en het krabs vlees in stukjes en doe van beiden wat in glaasjes. Schenk hier vervolgens de aspergesoep bij.

Smeding Groenten & Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement