Recept: Asperges met kruidensla en paddenstoelen

16 april 2014

Lentekriebels krijg je zeker met dit gerecht! En het past perfect bij Pasen.

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 557387 – 16 witte asperges
  • 538121 – 125 gr kruidensla met bloemen
  • 851980 – 250 gr paddenstoelen wildmix
  • 669210 – 1 sjalotje
  • 2 el witte wijnazijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el olijfolie
  • zout, peper & nootmuskaat

Bereiden

En zo maak je het:

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Zet de warmtebron uit. Laat nog 10 minuten staan en giet af.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Fruit een gesnipperd sjalotje in een koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen wildmix een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de kruidensla aan met een vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Rasp een beetje nootmuskaat boven een kommetje met de crème fraîche en roer goed door.

Leg een paar handjes sla op een bord en schik hier 4 asperges en wat paddenstoelen op. Lepel er een beetje crème fraîche overheen.

Cress tip

De Shiso Purple doet het met zijn frisse komijn smaak goed bij dit lentegerecht.

Asperge tip

Kies voor geschilde asperges:
552303 – Geschilde asperges wit 700 gram
552298 – Geschilde asperges wit 3.5 kilo met schil

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement