Ready voor kerst?!

3 december 2019

Ontdek de vijf thema’s voor deze kerst en verras je gasten met overheerlijke, kleurrijke en vegetarische gerechten!

Verras je gasten met overheerlijke, kleurrijke en vegetarische gerechten! Traditiegetrouw komen tijdens de kerstdagen families samen om heerlijk met elkaar te eten. Waar voorheen gezinnen vooral zelf het eten bereidden, gaat men tegenwoordig steeds vaker uit eten. Zorg dat je klaar bent voor deze aanstaande drukte en dat je de trends duidelijk voor ogen hebt.

Hierbij een overzicht van de thema’s waar jij de komende kerstperiode rekening mee moet houden!

 

Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

 

1. Paars

Paarse groentes zijn hip! Maak een compleet paars kerst gerecht met bijvoorbeeld paarse bloemkool soep en paars gekleurd brood. Maar ook aan de ontbijttafel past het paarse thema perfect met blauwe bessen pannenkoekjes.

2. Exoten

Exoten horen bij kerst. Vreemd genoeg is niet de zomer maar de kerst een top periode voor exoten. Ze zorgen snel voor een wow-effect door hun uitgesproken kleuren en smaken. Gebruik ze in desserts, breakfast bowls of maak er mooie cocktails mee.

3. Smaakmakers

Smaakmakers zijn essentieel voor een goed kerst diner. Met de juiste kruiden en specerijen geef je je gerecht net dat beetje extra dat ze nodig zijn. Gebruik bloemen om de boel op de fleuren en spice je gerecht op met de juiste kruiden passend bij vlees, vis, wild of vegetarisch.

4. Kleuren met groente

Met natuurlijke producten kunnen de mooiste kleuren gemaakt worden. Groente en fruit zijn hier dan ook een uitstekende basis voor. Gebruik rode kool voor een paarse kleur maar door het toevoegen van baking soda wordt het blauw!

5. Vijf basissmaken

Deze kerst staan er vijf basissmaken centraal; zoet, zout, zuur, bitter en unami / hartig. Hieronder een overzicht van een mogelijk product per smaak:

  • Zoet: paarse zoete aardappel
  • Zout: zilt – zeekraal
  • Zuur: citrus
  • Bitter: witlof / raddichio
  • Unami / hartig: champignon
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement