Dé pruimenmeesters van Nederland (video)

30 juli 2019

Bijzondere pruimen uit Slijk-Ewijk: Mijnboer teler Frederik Bunt teelt ze! Frederik, zijn neef Marinus en zijn collega’s worden ook wel de ‘pruimenmeesters’ genoemd. Als er iets op pruimengebied is, dan zijn zij er bij! “We zijn het hele jaar door bezig met pruimen!”, alsdus Frederik.

B&B fruit

B&B fruit is een jong bedrijf, ontstaan uit een oude familietraditie. In 1926 werden op de boerderij aan de Loenensestraat in Slijk-Ewijk de eerste fruitbomen geplant. Het huidige bedrijf met de naam B&B fruit is in 2010 opgezet door de derde generatie van de familie Bunt: Frederik en Marinus.

Oog voor de natuur

‘Fruit telen met respect voor mens en milieu’. Voor B&B fruit is dit zeker geen loze kreet. Het PlanetProof-certificaat is hét ultieme bewijs dat dit voor B&B fruit geen loze kreet is. Als een van de weinige fruittelers in Nederland teelt B&B Fruit steen- en zachtfruit volgens de PlanetProof-normen.

Meer weten? Je leest alles over B&B fruit op de website van Mijnboer.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Bekijk de video en maak kennis met dé pruimentelers van Nederland.! Ontdek hoe het telen bij hun bedrijf B&B fruit er aan toe gaat.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement