Proef het voorjaar!

28 april 2020

De winter heeft plaats gemaakt voor het voorjaar, dat betekent veel nieuwe producten in de schappen. Vier daarom het seizoen en bezorg de lekkerste recepten. Ontdek snel een deel van het aanbod en laat je inspireren.

1. Kropsla

Bij de lente hoort groen! En dan zit je met een kropsla helemaal goed. Deze “botersla” is een echte, traditionele, Hollandse groente. Kropsla heeft heerlijke boterzachte bladeren en kan goed gebruikt worden als hoofdonderdeel van een salade.

Maak bijvoorbeeld….
…heerlijke verse (maaltijd)salades: veel combinaties zijn mogelijk!

2. Postelein

Postelein is een bijzondere groente met ovale, stevige blaadjes op een lange steel. Postelein heeft een verfijnde scherpe friszure smaak! Met deze groente zet je weer eens iets anders op tafel in het voorjaar.

Maak bijvoorbeeld…
…een bijzondere salade en heerlijke wok- en roerbakgerechten, maar ook een soepje of een lentestamppot.

Smeding Hollandse groenten fruit postelein

3. Raapstelen

Raapstelen zijn lichtgroene, langwerpige blaadjes op een knapperige steel. Raapsteel heeft een frisse en knapperig smaak met een klein beetje pit, zoals die van mosterd of rucola.

Maak bijvoorbeeld…
…een stamppot, maar doet het ook goed in soepen en pastagerechten. Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

4. Hollandse aardbeien

De Hollandse aardbei is echt zomerfruit. De maanden mei, juni, juli & augustus is dit fruit dan ook op zijn lekkerst!

Maak bijvoorbeeld…
…een heerlijke smoothie, desserts of verwerk het in een salade. Culinair genieten? Maak een carpaccio met aardbei.

5. Tomaten

De tomaat is onmisbaar in elke keuken. De tomaat is er in veel soorten, maten én smaken. Inmiddels bestaan er zo’n 60 varianten. Deze onderscheiden zich ten opzichte van elkaar in kleur, geur, smaak, ‘bite’ en in vorm en gewicht.

Maak bijvoorbeeld…
…een heerlijke verse saus voor bij de pasta, een verrassende tarte tatin, een plaattaart rijk aan verschillende soorten tomaat. 

6. Tuinbonen

Een tuinboon is uit een peul afkomstige boon. Tuinbonen hebben een bittere smaak en worden vaak gekookt of gestoomd gegeten.

Maak bijvoorbeeld…
…een lentepizza in combinatie met asperges en doperwten, flatbread met pesto van tuinbonen, een salade met tuinbonen in combinatie met ham.

7. Rabarber

Deze frisse voorjaarsgroente met z’n stevige rode stelen en groengele bladeren is warm en koud lekker. Een unieke smaak met een iets zuur tintje.

Maak bijvoorbeeld…
gepocheerde rabarber, een fris sapje van onder andere rabarber, een vanille panna cotta.

8. Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond. Het vochtgehalte van groene asperges is zo’n 35% lager vergeleken met de witte. De smaak is dan ook veel geconcentreerder. 

Maak bijvoorbeeld…
een plaattaart van zowel witte als groene asperges, een salade met gegrilde asperges, een overheerlijke lentebowl.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement