Pastiel en Smeding ontwikkelen nieuw leer-werktraject

9 april 2018

Pastiel en Smeding hebben een nieuw leer-werktraject met baangarantie ontwikkeld. Tijdens dit traject worden kandidaten intensief begeleid en klaargestoomd naar een logistieke baan bij Smeding. Na speeddates zijn een aantal kandidaten geselecteerd. Inmiddels zijn ze volop aan de slag!

Tomatenkwekerij It Wiid

In de eerste maand van dit traject werken de kandidaten in de kas van tomatenkwekerij It Wiid in Wier. In deze kas worden tomaten gekweekt en verpakt voor Smeding. De kandidaten maken kennis met de tropische temperaturen, het fysieke werk en de zorg voor producten.

Grootste koelkast van Fryslân

Zodra de eerste maand succesvol is afgerond, zoeken de kandidaten de verkoeling op. In het distributiecentrum in Sint Annaparochie maken de kandidaten 2 maanden lang kennis met onze werkwijze. Het verzamelen van orders is 1 van de taken van de kandidaten.

Intensieve begeleiding

Tijdens het traject begeleidt en coacht Pastiel alle kandidaten. Ook is er aandacht voor scholing. Zo kun je bijvoorbeeld een heftruck- of reachtruckcertificaat behalen. Dit alles met behoud van uitkering.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Succesvol afgerond

Hebben de kandidaten het traject succesvol doorlopen? Dan krijgen de kandidaten een contract van 32 uur voor minimaal een halfjaar. En als dat goed bevalt, krijgen ze binnen 2 jaar een vast contract.

Trots

Pastiel en Smeding geloven dat er voor iedereen plek is op de arbeidsmarkt. Wij zijn trots dat wij de kandidaten deze unieke kans mogen bieden! Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden hebben we zelfs een kleinigheid (keukengerei) mogen ontvangen van Pastiel (zie foto). Dit is voor bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking extra aandacht bieden.

Dirk Willem Wolters – Smeding

“Smeding en Pastiel geloven dat iedereen een kans moet krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. Daar horen ook mensen bij die verder van de arbeidsmarkt staan. We zijn daarom een ontwikkeltraject gestart om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden bij Smeding.”

Marije Groenhof – Pastiel

“Dankzij de prachtige samenwerking met Smeding werken we aan een maatschappelijk en gezamenlijk doel. We vinden het belangrijk dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Door dit traject krijgen een aantal kandidaten die kans!”

Bekijk ook de VLOG op ons YouTube kanaal! Hier maak je kennis met een aantal kandidaten en hoor je wat ze van hun eerste werkdag vonden.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement