Paasspiratie: ontbijten, brunchen of lunchen met AGF

1 april 2021

Het paasweekend staat voor de deur en dat betekent: lekker ontbijten, brunchen of lunchen met het gezin. Pak dit jaar extra uit! Zet naast de paasklassiekers ook bijzondere groente- en fruitgerechten op tafel. Wij hebben een aantal lekkere recepten voor je verzameld. Doe inspiratie op en creëer de lekkerste gerechten met groenten en fruit.

Salades

Salades zijn erg populair, maar waarom alleen als lunch- of bijgerecht serveren? Steeds meer mensen kiezen voor een salade tijdens het ontbijt of brunch. Je kunt er veel creativiteit in kwijt en het is ook nog eens een lust voor het oog. Het is daarnaast een gerecht met weinig calorieën, ideaal voor een gezonde levensstijl.

Inspiratie salades

Warme groenten

Groentes zijn op verschillende wijzes te bereiden; koken, wokken, grillen en stomen. Deze bereidingswijzes zijn niet alleen toepasbaar voor een diner. Ook voor het ontbijt of lunch is het zeer geschikt. Wat dacht je van geroosterde asperges met een gepocheerd ei op een toast? Maar ook een omelet met gewokte of gekookte groenten is een stevig en gezond gerecht. Klik hieronder voor extra inspiratie en let op: zorg voor de juiste balans tussen groenten en zuivelproducten.

Inspiratie warme groenten ontbijtSchrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Chia-yoghurt

Door chiazaad te combineren met yoghurt ontstaat er een soort pudding, die heerlijk combineert met fruit. Leef je uit qua presentatie en topping. Tip: serveer het in een potje. Easy peasy voor jou, maar ook voor je gast! Gebruik een uitgeholde kokosnoot of ananas ook eens als kom voor een nog mooiere presentatie.

Inspiratie chia-yoghurt ontbijt

Smoothies

Een smoothie kan natuurlijk niet ontbreken op een ruim gevulde paastafel. Vaak worden smoothies met enkel fruit en zuivelproducten gemaakt, maar met groenten zijn ze nóg voedzamer. Bladgroenten zijn ideaal voor smoothies, denk bijvoorbeeld aan broccoli, spinazie of groene kool. Smoothies kunnen ook jaarrond, houd daarbij wel rekening met de seizoenen.

Inspiratie smoothies

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement