Oud-Hollandse groenten: steeds populairder

5 november 2019

Net als de vergeten groenten worden de Oud-Hollandse groenten steeds populairder. Oud-Hollandse groenten zijn, in tegenstelling tot vergeten groenten, bekenden voor iedere generatie. Toch kun je veel meer met de Oud-Hollandse groenten dan je denkt. Stampotten van boerenkool, zuurkool en spruiten zijn lang niet meer de enige gerechten met deze producten.

Nieuwe smaken

Door de Oud-Hollandse producten op andere wijze te bereiden en te verwerken in gerechten, krijgen ze een totaal andere beleving. De traditionele smaak van bijvoorbeeld boerenkool verandert, zo kun je er veel meer kanten mee uit. Een heerlijke Oud-Hollandse stamppot zal echter altijd blijven.

Lees verder en laat je inspireren!

Boerenkool

Nederland = boerenkoolland! Tijd voor de meest bijzondere boerenkoolsoorten, die je prima op de kaart kunt zetten. Oer-Hollandse boerenkool, gekleurde bladeren, palmkool en baby kale… Je kunt er veel kanten mee op. Super(food) veelzijdig dus! Wij inspireren je met bijzondere soorten boerenkool én boerenkoolgerechten.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Spruiten

Naast de gewone A spruiten in een 500 grams verpakking zijn ook de geschoonde kogelspruitjes verkrijgbaar. Deze spruiten zijn al panklaar. Kogelspruitjes zijn klein, stevig en goed gesloten. De tijd tussen oogsten, schoonmaken en koelen wordt altijd zo kort mogelijk gehouden voor een optimale kwaliteit en houdbaarheid. Hieronder inspiratie met wat je nog meer kan met spruiten!

Zuurkool

Zuurkool is een bijzondere groente. Volgens de rijke historie van zuurkool wordt het product al jaren gegeten. Witte kool werd fijn gesneden door de Mongolen, zodat het beter te vervoeren was in hun zadeltassen. Tot hun verbazing bleek na een aantal weken dat de gesneden witte kool aangenaam zuur van smaak was geworden. De bezweten paardenruggen die tegen de zadeltassen met de gesneden witte kool aan wreven, zorgden voor een natuurlijke fermentatie. Met een beetje zout bereik je hetzelfde effect.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement