Miss Mignonne aardappel van Texelse bodem

2 oktober 2017
Marc van Rijsselberghe

Grote hoeveelheden grond in Nederland en in de rest van de wereld worden in de toekomst steeds zilter. In plaats van in problemen te denken, denkt aardappel- en groenteteler Marc van Rijsselberghe van Marc. Foods in oplossingen. Bij Marc. Foods worden aardappelen en groenten geteeld op de zilte akkers van de Wadden.

Zilt en zoet

De bijzondere Miss Mignonne aardappel is door de voedingsbodem licht ziltig en tegelijkertijd wat zoet van smaak. Het is een vastkokende aardappel met een romige structuur. Schillen is niet nodig, je kunt de aardappel gewoon in de schil koken. Natuurlijk kun je de aardappel ook bakken of in de oven bereiden. Het toevoegen van zout is overbodig door het smaakvolle zilte accent.

Unieke bemesting

De aardappelen zijn puur biologisch geteeld. Zonder bestrijdingsmiddelen en bemest met eetbaar zeewier. Het zeewier dat op de akkers wordt gestrooid, heeft een milde zoutzoete smaak en is rijk aan mineralen. Dit voorziet de aardappelen van een rijk palet aan mineralen en natuurlijke vitamines.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Hoger doel

Met de teelt van zilte aardappelen levert Marc. Foods een bijdrage aan een wereld zonder hongersnood. De Zilte Revolutie is hun middel. Marc van Rijsselberghe is de oprichter van de Salt Farm Foundation. Dit initiatief doet onderzoek naar zilte landbouw en heeft hun eigen zilte landbouwprojecten in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Met de aankoop van een kistje Miss Mignonne aardappelen steun je de Salt Farm Foundation. Meer informatie over De Zilte Revolutie vind je hier. 

034854 – Aardappel Miss Mignonne zak 750 gram

 

Smeding Groenten & Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement