Menukaarttips!

27 mei 2020

Waar behaal ik winst uit? Welke producten zijn goed beschikbaar? En welke zijn momenteel van optimale kwaliteit? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen.

Eindelijk is het zover; er mogen weer gasten worden ontvangen in de horeca! Sinds het sluiten van de horeca is er veel gebeurd. Zo zijn de seizoenen veranderd, is het weer omgeslagen, is de beschikbaarheid niet van alle producten te garanderen en nog veel meer. Met deze tips voor de menukaart is het goed mogelijk om deze zo efficiënt en rendabel mogelijk te vullen.

Bespaar tijd!
Gemiddeld gezien zijn de hoogste kosten in de horeca die van het personeel. Door halffabricaten of gesneden groenten en fruit te kiezen kan er gemakkelijk veel tijd worden bespaard. De aankoop van de bewerkte producten verdient zich door tijdbesparing gemakkelijk terug. Er is namelijk minder mankracht nodig voor dezelfde handeling.

Hieronder een overzicht van een aantal halffabricaten die bijdragen aan tijdbesparing:Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

RauwkostenSalades met dressingSalades zonder dressing
Rode bietCouscousGriekse salade
4 seizoenen Bloemkoolrijst piccalilly Linzen gegrilde groente
Komkommer-courgetteRode kool en rozijnBonensalade

Het seizoen
Kies voor het seizoen om kwaliteit en beschikbaarheid zoveel mogelijk te garanderen. Kiezen voor de seizoenen betekent automatisch ook kiezen voor duurzaamheid, een niet te vergeten onderdeel voor je bedrijfsvoering! Smaak is ook een belangrijke factor. Producten die volop in het seizoen zijn, zijn over het algemeen ook veel beter van smaak. Hierbij een overzicht van een aantal producten die volop in het seizoen zitten:

  • Tomaten: alle soorten.
  • Rabarber
  • Paprika
  • Alle zachtfruit: o.a. aardbei, bramen, framboos..
  • Alle steenfruit: o.a. perzik, nectarine…
  • Bloemkool
  • Galia meloen
  • Asperge: groen en wit
  • Koolsoorten: o.a. spitskool, bloemkool, witte kool…

Beperk het aantal gerechten
Een beperkt aanbod op de menukaart zorgt voor meer overzicht in de bestellingen. Zo is de voorraad beter te bewaken en is ook de snelheid van bereiding zo optimaal mogelijk. Ken daarnaast ook de doelgroep. Op welk segment is de onderneming ingericht. Door dit duidelijk in kaart te brengen, kan er worden ingespeeld op hun wensen en behoeften.

Wees origineel
De standaard bitterballen voor bij de borrel en alleen een soepje vooraf is niet meer van deze tijd. Een veggie borrelplank gebaseerd op producten van de menukaart is een mooie toevoeging en winstmaker. Ook verschillende bereidingen van groenten en fruit is hip. Houd hierbij wel de doelgroep in gedachten, maar ook de seizoenen!

Smeding veggie plank luxe plank
(De veggie borrelplank)
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement