Maatregelen leveranciers door coronavirus

15 april 2020

Welke coronamaatregelen gelden er bij onze leveranciers en telers? Wij zochten het voor je uit!

Bij iedere onderneming worden maatregelen getroffen als gevolg van het coronavirus. Ontsmetten, thuiswerken, anderhalve meter afstand van elkaar en nog veel meer preventieve maatregelen. Ook wij houden ons aan deze en meer maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Maar wat doen onze leveranciers en telers nu precies?

Hygiëne

Hygiëne speelt binnen de AGF altijd al een belangrijk aspect. Het betreft hier voedsel waar de gehele sector zorgvuldig mee om gaat. Er wordt namelijk gewerkt aan de voedselveiligheid van uiteindelijk de consument. Kleine dingen als het scheiden van afval, schone werkplekken en verzorgd personeel zijn vanzelfsprekend, maar de huidige pandemie vraagt zwaardere maatregelen. Denk aan het dragen van extra beschermende kleding, vaker handen wassen en ontsmetten, het houden van anderhalve meter afstand en de werkplek vaker schoonmaken. De anderhalve meter zie je zowel tijdens de oogst van de producten als de daaropvolgende stappen tot verzending naar Smeding. Alles op alles om uiteindelijk een zo schoon en betrouwbaar mogelijk product aan te bieden.

Logistiek

De maatregelen hebben ook invloed op levertijden van producten. Denk bijvoorbeeld aan de maatregel dat er maar één chauffeur per vrachtwagen reist. Gezien de verplichte rusttijden en de minimale slaaptijd die een chauffeur nodig heeft, zullen producten een langere reistijd hebben. Daarnaast mogen chauffeurs van derden het pand van een klant, teler of leverancier niet betreden. Het laden en lossen van de vrachtwagens gebeurt dan ook door het eigen personeel van de verzender/ontvanger. Ook bij Smeding worden de vrachtwagens door het eigen personeel gelost.

Intern is ook de nodige logistiek van toepassing. Hier wordt er onder andere voor gezorgd dat er niet te veel mensen op hetzelfde tijdstip aanwezig zijn. Daarnaast is het plannen van pauzemomenten een belangrijk issue voor velen. Ook de verzameltrucks of werkplekken voor het inpakken worden vaker gereinigd, evenals de (hand)scanners.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Bollo

Samen moeten we door deze moeilijke periode, waarbij we de maatregelen serieus nemen in de hele keten. Zie bijvoorbeeld het filmpje van onze leverancier van onze sinaasappels, Bollo. Zij hebben onder andere hygiënemaatregelen genomen om hun productie door te kunnen laten gaan: 

#zorgenvoorgroentenfruit

Met de campagne van GroentenFruit Huis: ‘Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit’, wordt aandacht gevraagd voor de gehele AGF keten. Van telers en plukkers, verpakkers en handelaren, tot chauffeurs, vakkenvullers en de groente- en fruitspecialist. Iedereen draagt eraan bij dat consumenten juist nu volop voor groenten en fruit kunnen kiezen. Door het nemen van alle voorzorgsmaatregelen zorgt de gehele keten voor uw groenten en fruit, zorgt u dan voor elkaar?

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement