Festifood

Lockdown-light: terrassen weer open!

22 april 2021

Maandenlang hebben we er op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: we mogen weer! Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen open. Alhoewel de heropening deels is, zijn we toch erg blij voor alle belanghebbenden. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een overzicht voor je gemaakt om extra omzet te maken en in te spelen op de trends.

Meer marge met AGF

De horeca is keihard geraakt door corona. Mede door de strenge lockdown zijn omzetten flink achtergebleven. Om omzet in de bezorging en ‘to go’ te realiseren, werd er maximale inzet gevraagd. Helaas leverde dit maar minimale omzetten op. Kortom: het is tijd om de misgelopen omzetten goed te maken! Met de beperkte heropening is marge van een nóg groter belang. Aardappelen, groenten en fruit dragen hier aan bij. Ontbijten, lunchen en borrelen zijn voor eerst dé mogelijkheden, daarom is de inspiratie op deze eet- en drinkmomenten gebaseerd.

Ontbijten & lunchen

De terrassen gaan 28 april van 12.00 – 18.00 uur weer open. Goed nieuws! Helaas betekent dit wel dat de dinerkaart vaak gesloten blijft. Niet getreurd, er zijn nog voldoende kansen! Lunchen, maar ook ontbijten, wordt daarom (tijdelijk) het nieuwe dineren. Een kans om uit te pakken en meer marge te maken is door creatief te zijn met AGF. Speel in op de vega(n) trend en zet ook plantaardige gerechten op de kaart. Smaakvol, kleurrijk en goed voor de portemonnee. Maak ook gebruik van nieuwe concepten als ‘shared dining’. Een lunch of ontbijt voor twee, maar dan volgens het ‘high tea’ principe. Kleine, verschillende hapjes van de lunchkaart.

Lente-broodtaart
exclusief_3_2019_ALL DAY BREAKFAST pap koud chiazaad_s

Onbijt inspiratie

Ontbijten buiten de deur wint aan populariteit. Ook zie je steeds meer AGF verwerkt in het ontbijt. Aardappelen groenten en fruit zijn namelijk de hele dag erg lekker én gezond. We hebben hieronder een aantal ontbijtgerechten voor je op een rij gezet:

Smeding-recept-lentebowl-asperges

Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Lunch inspiratie

Lunchen is meer dan een broodje kaas of kroket. Met bijzondere soepen, salades, pizza’s en bowls val je pas écht op. Ook verse thee en sappen behoren tot de mogelijkheden. Laat je snel verder inspireren:

Share a Soup Smeding concept

Shared breakfast/lunch

Gasten vinden het soms lastig om te kiezen. Traditioneel kies je dan voor een 12-uurtje, maar men verwacht meer! Kies bijzondere (hardlopende) gerechten van de kaart en serveer het als kleine hapjes. Of maak een bijzondere soep en serveer daar diverse toppings bij. Zo kan de gast zijn/haar eigen signatuur geven aan het gerecht.

Tips!

  • Gebruik bruikbare restanten om foodwaste tegen te gaan.
  • Zet zoveel mogelijk hardlopende producten in om je voorraad te beperken.
  • Wissel vlees- en visgerechten af met vega en vegan gerechten.
Smeding veggie plank luxe plank

Borrelen

Van borrel naar beleving is maar een kleine stap. We kennen allemaal de bitterbal, mini snacks en kaas & worst. Door uit te pakken met de borrelplank, stimuleer je extra verkoop en maak je gemakkelijk meer marge. Zet daarom een uitgebreide vegetarische borrelplank in alle kleuren van de regenboog op tafel. Met kaaskroketjes, crudités van kleurrijke groenten, flatbread met bijpassende dippers en gevulde peppadews is het puur genieten voor je gasten. Ontdek snel meer op onze ‘Good Food Café’ pagina!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement