Lente in je bol met radijsjes

26 februari 2019

Heb je de lente al in je bol? Het lijkt wel of de lente al begonnen is. En wat is er dan lekkerder dan frisse radijzen? De ideale lentegroente die al snel kleur kleur aan je gerechten geeft. Pink Meat, Red Meat, Red Swing… radijsjes hebben de mooiste namen. En ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ontdek de lekkerste radijzen en maak kennis met de teler.

De witpuntradijs

De witpuntradijs is langwerpig en dankt zijn naam aan zijn witte uiteinde. De smaak lijkt op die van de rode radijs. Fris en scherp met een knapperige bite. Ook het groene blad is eetbaar waardoor de witpuntradijs heel veelzijdig in gebruik is. Lekker voor bij salades of zo uit het vuistje.

Mini witpuntradijs

Mini witpuntradijsjes smaken lekker pittig. Heerlijk op een broodje gezond, in een salade of als knapperig tussendoortje. Combineer met rauwe worteltjes, komkommer, cherrytomaatjes en een dipsausje. Het blad kun je ook eten! De smaak is pittig en koolachtig.

Rode miniradijs

Rode miniradijs is knapperig en pittig van smaak. Dit zorgt voor een frisse bite. De lekker pittig smakende radijsjes worden meestal rauw en met schil gegeten. De gebruiksmogelijkheden zijn divers: in een broodje gezond, een salade of een rauwkost of gewoon als gezond borrelhapje. Heerlijk in combinatie met kropsla, paprika, komkommer, tomaat en appelblokjes. Door de felrode kleur ook decoratief als garnering.

Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Maak kennis met de teler: Erik de Jong

Met veel passie teelt de familie de Jong uit Monster al 3 generaties groenten. Al van jongs af aan vindt Erik het prachtig om met zijn vader de kas in te gaan en te kijken hoe de radijsjes groeien. Later maakte het kijken plaats voor meehelpen tijdens de oogst en inmiddels is het uitgegroeid tot een grote hobby wat hij zijn werk mag noemen.

Jongfresh
De familie de Jong teelt al meer dan 30 jaar radijs in het Westland waarvan inmiddels 18 jaar onder de eigen handelsnaam ‘Jongfresh’. Het is begonnen met de helder rode ronde radijsjes en is uitgegroeid tot een scala aan verschillende vormen, kleuren, soorten en maten.

Ambachtelijk oogsten
Eén van de zaken die de radijs van Jongfresh speciaal maakt is het ambachtelijk oogsten, alles wordt netjes en met zorg handmatig geoogst! Dat is ook de reden waarom Jongfresh onlangs haar ‘Hand-picked Quality’ label heeft geïntroduceerd. Dit geeft de vrijheid de lekkerste en mooiste rassen radijs te telen die vervolgens zonder beschadigingen geoogst kunnen worden. Daarnaast wast en verpakt Jongfresh al haar radijs zelf, per soort of zelfs gemixt.

Micro radijsjes
Door goed te luisteren en mee te denken met de creativiteit van de consument is Jongfresh continu in staat te vernieuwen op het gebied van productvariatie en aanleverspecificaties. Een goed voorbeeld hiervan zijn de spraakmakende Micro radijsjes. Elke dag vers, vol smaak en verrassend goed te gebruiken in verschillende gerechten.

Recept met radijsjes

Dit krokante maisbrood met gebakken witpuntradijsjes is heerlijk als voor- of lunchgerecht! Maar denk ook eens aan radijsjes in de pan, geroosterde radijsjes, gestoomde radijsjes of radijschips. Of een lentestamppot met radijs en raapstelen en een frisse salade met asperges en radijs.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement