Kruiden en concepten: maak een smaak

4 februari 2020

(Verse) kruiden zijn échte smaakmakers. Gebruik ze als garnering in een salade, verwerk ze in soepen en sauzen of breng een stoofschotel ermee op smaak. Let op: niet iedere kruid moet meekoken of bakken! Hierdoor kan de smaak van een kruid verloren gaan. Lees snel meer over het aanbod en concepten.

Italiaanse kruiden

Italiaanse kruiden zijn sterke planten die je helpen om je gerechten naar een hoger niveau te tillen en zijn ideaal wanneer je zoutloos wilt koken. Met Italiaanse kruiden geef je jouw gerechten toch een pittige smaak. Een aantal echte Italiaanse kruiden zijn: oregano, rozemarijn en tijm.

Geur van Italië

De naam zegt het al: Italiaanse kruiden zijn ideaal voor het op smaak brengen van typisch Italiaanse pastagerechten. Ze hebben een overheerlijke geur, die je in gedachten terug brengt naar het zonovergoten Italië.  Verras jouw gasten met smaakvolle, verse Italiaanse kruiden die perfect bij jouw gerechten passen.

Natuurlijke smaakbeleving

Zet verse kruiden op tafel! Frisse kleuren, heerlijke geuren en een pure beleving voegen echt iets toe aan de smaakbeleving. Voeg aan tafel de verse kruiden toe die perfect bij de gerechten passen. Verse kruiden op pizza’s, eetbare bloemen in salades en bijzondere cressen in desserts…

Zero Waste met Kruiden

Hoeveel eten (wat eigenlijk nog eetbaar is) wordt er bij jou weggegooid? Jaarlijks wordt er heel veel eten weggegooid. De 14% foodwaste geproduceerd door de horeca- en cateringbranche lijkt weinig, maar het gaat hier om tonnen foodwaste. Zonde!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

 ‘No waste’ recept met kruiden.

Benodigdheden

  • Stelen van 3 bossen kruiden (bijvoorbeeld peterselie, koriander, basilicum, etc.)
  • 5 dl. Olijfolie

Bereiding

  1. Blancheer de stelen enkele seconden in kokend water en koel direct terug op ijswater.
  2. Knijp de stelen goed uit, snijd grof en blender vervolgens met de olie.
  3. Zeef de olie door een fijne zeef en breng op smaak met wat zout.

Hrbs

Circulair kruidenconcept Hrbs onderscheidt zich met Smeding Groenten en Fruit in de Foodservice.  Hrbs en Smeding leveren met dit concept een duurzame bijdrage aan een geheel nieuwe manier van versbeleving binnen de horeca.

Altijd verse kruiden, klaar om te oogsten.

De gewassen komen klaar om te oogsten aan op de locatie. Prikkel je zintuigen en pluk de kruiden wanneer je wilt. Voeg ze vervolgens toe aan je thee/cocktail of top je salade/maaltijd af met deze natuurlijke smaakmakers. Wanneer de trays geoogst zijn, kunnen ze direct gewisseld worden met nieuw vers gewas. Jij bepaalt zelf welk gewas en hoe vaak!

Download de HRBS  leaflet >

Circulair

Hrbs gelooft in een economie waarbij bronnen zo min mogelijk worden uitgeput. Waarbij ‘afval’ het startpunt kan zijn van een nieuwe cyclus. In het gehele proces werken wij toe naar een gesloten systeem. Zo worden de trays na gebruik weer schoongemaakt en opnieuw in de kweek gezet.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement