Kolen als hoofdrolspeler in een vega(n) gerecht

18 februari 2019

Doe jij volgende maand mee met de Week Zonder Vlees en/of De Vegetarische Restaurantweek? Kolen zijn veelzijdig in gebruik en zijn een goede hoofdrolspeler in een vega(n) gerecht. Wat dacht je van een steak van bloemkool? Of een burger van knolselderij? Gemakkelijk om te maken en verrassend op jouw kaart.

Vegetarische en plant based gerechten op je menukaart zetten is makkelijker dan je denkt! Go veggie & vegan met onderstaande gerechten, met kolen als hoofdrolspeler.

Rijst van kolen

Groenterijst van FRSH Matters is de perfecte vervanger voor rijst. Gemaakt van 100% groenten, dus helemaal puur. De bloemkool variant is lekker om te serveren bij een curry met kokos en limoen. Gebruik als basis voor een geweldige tabouleh salade of knapperige pizzabodem. Of maak van groenterijst een heerlijke bloemkool risotto! Bekijk het recept >

Knolselderijburgers

Met dit recept voor een knolselderijburger met wasabikoolsalade en cheddar zet je een stoere barbecuemaaltijd op tafel! De knolselderij is ook lekker op een bruchette van zoete aardappel met verse geitenkaas, tomaatjes en verse munt.
Bekijk het recept >

Geroosterde bloemkool

Ideaal als groentegarnituur bij een shared-dinner! Je kunt dit gerechtje natuurlijk ook met andere kolen bereiden.
Bekijk het recept >Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen

Met dit gegrilde bloemkool met spinazie en rozijnen recept serveer jij jouw gasten snel en gemakkelijk een heerlijk bijgerecht.
Bekijk het recept >

Rode kool met gevulde ui, groentechips & parpikamoussaise

Zet een verrassend, vegetarische gerecht op tafel met rode kool en gevulde ui.
Bekijk het recept >

Bloemkool pannenkoeken

Heerlijke pancakes met de subtiele smaak van bloemkool! Serveer deze gezonde bloemkool pannenkoeken tijdens de lunch of brunch.
Bekijk het recept >

 

5 bereidingstips voor kolen

Een mooie plak bloemkool, knolselderij of andere soort kool behandel je op dezelfde manier als een stukje vlees. Hieronder 5 bereidingstips voor kolen!

  • Dry-Rub: Wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  • Marineer: Maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap.
  • Pekel: Door stevigere groenten van te voren te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Gebruik bijvoorbeeld rijstazijn, suiker of zout.
  • Rook: Voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak.
  • Folie: Verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement