Kijkje in de keuken bij Poké Perfect

16 januari 2017

Quinta en Gerrit Jan Witzel openden begin oktober hun restaurant Poké Perfect aan de Prinsengracht in Amsterdam. Met iedere dag gemiddeld zo’n 150 bezorgbestellingen en de hele dag een vol restaurant is het nu al een groot succes! En dit met de groenten en fruit van Smeding. Wij kregen een exclusief kijkje in de keuken van Poké Perfect en spraken met Gerrit Jan Witzel.

Hoe zijn jullie tot het concept Poké Perfect gekomen?

“Mijn zus Quinta heeft lange tijd in de Verenigde Staten gewerkt als model. Daar is het idee om poké in Amsterdam te introduceren ontstaan. Vooral aan de Amerikaanse westkust zijn poké bowls erg populair.”

“Het daadwerkelijke idee voor Poké Perfect ontstond tijdens Pasen in New York. Toen Quinta terug kwam in Nederland viel het haar direct op dat er in Nederland maar weinig mogelijkheden waren om een snelle, gezonde en toch vullende maaltijd te kopen.”

“Na een gesprek met de bevriende Amerikaanse chef-kok Hunter bleek dat hij ook al enige tijd rondliep met exact hetzelfde concept. Er is toen besloten om te gaan samenwerken. Dit heeft de uitvoering van het concept sterk versneld. Hunter exploiteert het Poké Perfect concept nu in de VS.”

Wat is een poké bowl?

“Een poké bowl is een Hawaïaans gerecht met sushirijst, rauwe vis en verschillende toppings in een kom.”

Zijn jullie daadwerkelijk op Hawaï geweest om de poké bowl te ontdekken?

“Nee, maar in 2006 zijn we wel op Hawaï geweest. Toen waren we nog niet bewust bezig met de ontwikkeling van dit idee. Het concept is wel geïnspireerd door Hawaï, maar dan aangepast naar de Nederlandse mogelijkheden. Vandaar ‘Hawaiian inspired food’.”

Waarom hebben jullie gekozen voor dit concept? Er zijn meerdere manieren om te voorzien in de vraag naar snel en gezond eten.

“Dat klopt, maar uit onze ervaring bleek dat er maar weinig plekken zijn waar je een snelle en gezonde maar ook een volwaardige maaltijd kunt kopen die je een verzadigd gevoel geeft. Er zijn genoeg saladebars waar je een snelle en gezonde maaltijd kan kopen, maar vaak heb je dan na korte tijd weer trek. Daarin is Poké Perfect onderscheidend.”

“Ook is het concept erg gemakkelijk uit te voeren. Alle benodigde handelingen om een bowl klaar te maken zijn beschreven in onze ‘kitchen bible’. Met deze instructie is ieder nieuw personeelslid in staat de verschillende gerechtjes perfect klaar te maken. Daarnaast is er geen gas nodig voor de bereiding van de gerechten. Het is slechts een samenstelling van verschillende ingrediënten.”

Hoe komen jullie tot de samenstelling van de bowls?

“De samenstelling van de bowls wordt bedacht door Quinta en Hunter. Zalm, tonijn, tofu en rijst vormen de hoofdingrediënten voor de verschillende bowls.”

Wat maakt de Poké bowls die Poké Perfect serveert zo lekker?

“We werken alleen met verse producten. Dat proef je. 6 dagen per week worden er verse producten geleverd. Daarnaast zijn de sauzen speciaal ontwikkeld door Hunter.”

Welke rol spelen groenten en fruit in jullie bowls?

“Een erg grote rol, want 99% draait om groenten en fruit. Daarom is het ook zo belangrijk dat ze vers zijn en van goede kwaliteit.”

Wat is jullie favoriete ingrediënt?

“Zalm is het best verkochte ingrediënt waarmee we werken. En daarnaast avocado. We gebruiken echt gigantisch veel avocado’s.”

Naast Amsterdam krijgt ook Utrecht een Poké Perfect. Zijn er nog andere steden waar jullie je zouden willen vestigen?

“2 januari krijgen we de sleutel van ons nieuwe pand in Utrecht. Dit pand staat op een prachtige locatie midden in het centrum. Compagnon Hunter voert het concept uit in Atlanta. Misschien worden er in de VS nog wel meer vestigingen geopend in de toekomst.”

“In Nederland zal er misschien worden uitgebreid naar de andere grote steden. Dit is deels afhankelijk van de bezorgdiensten die worden ingezet voor de thuisbezorging van de gerechten. Eventueel zouden we ons ook willen vestigen op de grotere stations in Nederland. Daar is namelijk nog maar weinig echt gezond eten te verkrijgen.”

Hoe zien jullie Poké Perfect over 5 jaar?

“Misschien bezorgen we dan ook ontbijt. Yoghurts met vers fruit en andere gezonde ontbijtgerechten. En wie weet een grotere landelijke dekking.”

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement