Kijkje in de keuken bij The Green House

9 oktober 2018
the green house smeding

Achter het Centraal Station in Utrecht, aan de Croeselaan, staat The Green House. Een restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm én uit de regio. Hier geniet je de hele dag van eten en drinken in een gastvrije, comfortabele omgeving. In de green hub ontmoet je elkaar en kun je events organiseren. Je raakt geïnspireerd door verhalen en ontmoetingen over hoe het duurzamer kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

The Green House is onderdeel van Albron en klant van Smeding. Wij spraken met creative chef Peter Scholte. Hij neemt ervaringen van over de hele wereld mee naar The Green House. Zo heeft hij in Noorwegen, de Verenigde Staten en Italië gewerkt. Ook heeft hij in Nederland onder andere ervaring opgedaan in Hotel Arena en The Duchess in W Hotel. Aan elke uitdaging start Peter met hetzelfde doel: verduurzamen en het verbeteren van de circulariteit.

Peter Scholte Green House

Peter Scholte van The Green House

Peter: “The Green House was voor mij een logische volgende stap. Duurzaamheid en circulariteit zijn maatschappelijke vraagstukken die we nu moeten aanpakken, in de hele horecabranche. Met The Green House zetten we een grote stap in de goede richting. We doen ons best om zoveel mogelijk dingen zo goed mogelijk aan te pakken.” Direct vanaf de opening is The Green House een groot succes. Al in de eerste weken zat het restaurant elke dag vol en dat succes is volgens Peter eenvoudig te verklaren.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

The Green House Interieur

The Green House Interieur

Peter: “Mensen zoeken naar een omgeving zoals deze. Mensen willen zich verbonden voelen met een verhaal. We blijven kuddedieren en er wordt veel gesproken over duurzaamheid en circulariteit. Mensen zijn zoekende naar wat ze hiermee kunnen en dat willen wij ze hier graag meegeven.” Van het gebouw en interieur tot aan het eten en drinken, overal is nagedacht over hoe het zo duurzaam en circulair mogelijk kan. Plafond en bar zijn onder andere gemaakt van oude deuren en in de urban farm worden verse ingrediënten geteeld, zoals kruiden en aardbeien. Er groeien zo’n 40 gewassen in totaal. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Peter: “Positieve reacties van gasten hebben zeker de overhand, maar soms moeten we uitleggen waarom bepaalde producten niet op de kaart staan. In principe kopen we alleen producten die uit Nederland komen. Behalve als het echt niet anders kan, zoals koffie. Dit betekent dat wij geen jus d’orange serveren, omdat we de sinaasappelen niet uit Nederland kunnen halen. Maar er staat wel heerlijke appelsap op de kaart.”

The Green House Urban Farm

The Green House Urban Farm

Dat The Green House van alle producten wil weten waar het vandaan  komt, betekent voor Smeding meer inspanning. Voor zo’n uitgebreid assortiment aardappelen, groenten en fruit is dit niet eenvoudig. Verschillende afdelingen, zoals accountmanagement, sales  support en inkoop, hebben er dan ook hard aan gewerkt om dit voor The Green House inzichtelijk te maken. Peter: “Ons doel is ook om leveranciers te inspireren, verder te zoeken dan ze nu doen en dat ze anders over dingen gaan nadenken. Smeding is bereid dit te doen en dat is heel fijn en bijzonder. Natuurlijk loop je tegen dingen aan, maar alles is bespreekbaar en we zijn er tot nu toe altijd uitgekomen. Met de issues die wij hebben, kan ook Smeding veranderen. Wij zoeken naar andere oplossingen, zoals minder plastic verpakkingen. Daarin denkt Smeding mee. Wij weten dat we veel vragen en dat wordt vanuit ons erg gewaardeerd. Zo kunnen we elkaar verder helpen.

Samenwerken is een partnership aangaan, en dat betekent geven en nemen. De bal is aan  het rollen en de verandering is in gang gezet. Wij hopen dat Smeding de bevindingen hier gaat delen met andere relaties, net zoals wij dat gaan doen. Vanuit de markt is er veel vraag naar dit  concept. Heel Europa zou circulairder mogen denken en vanuit Smeding kunnen jullie daar ook aan bijdragen. Circulariteit is de bewustwording van zo weinig mogelijk afval creëren. Dat wil ik  graag aan jullie meegeven. Echte stappen in duurzaamheid zet je immers alleen als je goed samenwerkt binnen de hele keten.”

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement