Kasproducten: bijna het hele jaar door!

18 februari 2020

Wist je dat de beschikbaarheid van de rabarber en asperges buiten het seizoen verlengd en/of vervroegd wordt door middel van handige trucjes? Daardoor kunnen we langere tijd gebruik maken van deze producten, zonder dat de oorspronkelijke smaak en kwaliteit verloren gaat!

Rabarber

De eerste Hollandse rabarber van het seizoen wordt geteeld in kassen. Zonder daglicht en bij een temperatuur van zo’n 20 °C. Op deze manier krijgen de stelen een mooie rode kleur. Deze rabarber is sneller gaar en minder zuur dan die van de vollegrond.

Perfect voor het maken van jam en compote of om te verwerken in desserts en gebak.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Asperges

Asperges houden van warmte; de ideale bodemtemperatuur voor asperges zit tussen de 18 tot 20°C. Om dit te kunnen realiseren in de winter wordt er gebruik gemaakt van een systeem dat vergelijkbaar is met vloerverwarming. Ongeveer 10 centimeter onder de aspergeplanten, liggen slangen waar warm water doorheen wordt gepompt.

‘No waste’ tip: Wist je dat je van de aspergeschillen waanzinnige bouillon kunt maken? De schillen lijken onnodig, maar het zijn heuse smaakmakers!

Door de toenemende vraag van asperges heeft onze aspergeteler Teboza de kassen eerder verwarmd. Zo kan het seizoen eerder worden opgestart en zijn er nu al kasasperges! Na deze oogst volgen de asperges van de buitenteelt. Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement