Header website herfst

Italiaanse kruiden: natuurlijke smaakbeleving

6 november 2018

Italiaanse kruiden zijn sterke planten die je helpen om je gerechten naar een hoger niveau te tillen en zijn ideaal wanneer je zoutloos wilt koken. Met Italiaanse kruiden geef je jouw gerechten toch een pittige smaak. Bovendien zijn de kruiden lang houdbaar!

Geur van Italië

De naam zegt het al: Italiaanse kruiden zijn ideaal voor het op smaak brengen van typisch Italiaanse pastagerechten. Ze hebben overheerlijke geur, die je in gedachten terug brengt naar het zonovergoten Italië.  Verras jouw gasten met smaakvolle, verse Italiaanse kruiden die perfect bij jouw gerechten passen.

Natuurlijke smaakbeleving

Zet verse kruiden op tafel! Frisse kleuren, heerlijke geuren en een pure beleving voegen echt iets toe aan de smaakbeleving. Voeg aan tafel de verse kruiden toe die perfect bij de gerechten passen. Verse kruiden op pizza’s, eetbare bloemen in salades en bijzondere cressen in desserts…

Lang houdbaar

Bovenstaande verse, Italiaanse kruiden zijn langer houdbaar dan andere kruiden in pot. En dat is een groot voordeel!

Tips: kruiden als smaak- én sfeermakers

  1. Zet de verse, Italiaanse kruiden in mooie houten bakken op tafel voor een prachtige sfeer. (In verschillende potten ziet er ook erg sfeervol uit!)
  2. Gebruik tafels met in het midden een inkeping, zodat je de verse ingrediënten als het ware uit de tafel laat komen.
  3. Laat jouw gasten kruiden plukken, waarmee ze het gerecht zelf af kunnen maken. Met deze pure beleving wordt ieder gerecht perfect op smaak gebracht!

Oregano

Oregano, ook wel palingkruid of wilde marjolein genoemd, heeft een krachtige smaak en een zoet-pittig aroma. Oregano wordt veel gebruikt in de Italiaanse, Griekse, Franse en Mexicaanse keuken. Een multifunctioneel kruid dat heerlijk is om toe te voegen aan sauzen, soepen, vlees en spaghetti.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Rozemarijn

Rozemarijn heeft een frisse, zoete sterke smaak en geur. Oorspronkelijk komt het kruid uit Zuid-Europa en Klein-Azië. Deze houtachtige plant behoort tot de lipbloemenfamilie. Rozemarijn is ideaal om te gebruiken bij het maken van brood en kip.

Tijm

Tijm is een kruid met een heerlijke geur en een volle, scherpe, karakteristieke smaak. Dit kruid wordt veel gebruikt in de Provençaalse en Griekse keuken. De tijm plant kan meerdere jaren groeien en heeft een vierkante stengel. Tip: Tijm is lekker bij bij eier- en kaasgerechten, prei, tomaten, aardappelen en peulvruchten.

Munt

Met deze verse munt uit pot geef je de meest variërende gerechten een frisse twist. Lekker in combinatie met yoghurt en komkommer. Maar ook zeer verrassend in een gerecht met bonen. Serveer bijvoorbeeld groene bonen met geitenkaas en munt als bijzonder bijgerecht.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement