Beschikbaarheid AGF

29 mei 2020
Duurzaam treintransport met Cool Rail

De komende periode houden we iedereen goed op de hoogte van de beschikbaarheid van AGF.

De versoepeling van de coronamaatregelingen, zowel in binnen- als buitenland, begint zichtbaar te worden in de AGF markt. Dat betekent dat er steeds minder producten ten gevolge van corona niet voorradig zullen zijn. Ook de komende versoepeling van 1 juli zal de nodige impact hebben. Welke dit zijn, wordt nader bekeken.

Wij raden onze afnemers aan zoveel mogelijk te kiezen voor producten uit het seizoen. Over het algemeen zijn deze beter beschikbaar en van hogere kwaliteit. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding in het seizoen beter. Ook duurzaamheid is een belangrijke overweging om te kiezen voor het seizoen!

De producten die momenteel minder goed beschikbaar zijn:

  • Citrus (mandarijnen & handsinaasappelen)
  • Kersen: beschikbaarheid wordt beter. Week 28 Hollandse volop beschikbaar.
  • Prei: beperkte beschikbaarheid.
  • Sperziebonen
  • Zachtfruit
  • Druiven: seizoensovergang.
  • Steenfruit (perziken en nectarines) 

Algemeen

Het blijft lastig om seizoensarbeiders aan te trekken voor het oogsten van de seizoensproducten. Gelukkig zijn er steeds meer welwillenden uit bijvoorbeeld de horeca, bloemenplukkers en jongeren die meehelpen bij het steken van asperges en plukken van de aardbeien. Het effect van de heropening van de horeca moet nog blijken.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Mede door de slechte weersomstandigheden die er in bepaalde landen is geweest, blijft het de komende weken lastig om volledige garantie op alles te geven. We houden je daarom op de hoogte.

We proberen wekelijks een update te geven, blijf daarom deze pagina bezoeken om op de hoogte te blijven.

(Laatste update: 25-06-2020)

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement