Horecava 2021

9 februari 2021

Op 1 februari 2021 vond de alternatieve Horecava 2021 plaats. Anders dan andere jaren was het dit keer digitaal. Een alternatieve variant, maar met de tips, tricks, nieuwste producten en nieuwste concepten zoals je gewend bent. Ook wij hebben deelgenomen aan enkele sessies. In dit overzicht delen we onze top 10 trends op het gebied van AGF.

Top 10 Foodtrends met AGF

1. Tempeh/Tofu – De trend van het gebruik van tofu en tempeh zet door. Veel gebruikt in de Oosterse keuken, maar East meats West in 2021. Dat betekent dat ook de Westerse keukens meer gebruik gaan maken van tofu en tempeh als vervanger van vlees.

2. Van kruid tot wortel – Het volledige product gebruiken is populair. Om voedselverspilling tegen te gaan en meer marge te maken, is het gebruik van het volledige product een uitkomst. Gebruik bijvoorbeeld overgebleven onderdelen van producten voor soepen of sappen.

3. Brioche – Brioche is een zoet broodje. Dit broodje combineert erg goed met zoete groenten en fruit. Denk aan zachtfruit, penen & pastinaak, tomaten en hardfruit. Probeer uit en serveer je gasten een heerlijk, vernieuwd broodje.

4. Bewust eten – Ben je bewust van wat je eet? Aardappelen, groenten en fruit zijn pure producten. Door te koken met producten uit het seizoen, maak je een bewuste keuze. Daarnaast is de kwaliteit en beschikbaarheid optimaal en komen de producten van dichtbij. Ook onze producten komen van dichtbij, misschien zelfs wel van de akkers uit jouw achtertuin.

5. Comfort food – Gemakkelijk, traditioneel, eten met een twist van nu. Zo zijn ovenschotels en stoofpotten populairder dan ooit. Maar ook stamppotten met culinaire invloeden van de chef zijn weer helemaal terug van weggeweest. En het mooiste is: het mag weer in 2021!Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

6. Veganistisch – Taboe? Al lang niet meer. Creatief met groente doet vlees vergeten. Door groenten vandaag nog in de hoofdrol te zetten, speel je in op de wensen van de gast van morgen.

7. Instagrammable – Tegenwoordig moeten gerechten niet alleen erg smaakvol zijn, het moet er ook flitsend uitzien. Zorg ervoor dat je geen tijd bespaart in de opmaak van je bord. Dit levert zogenaamde User-Generated-Content (UGC) op. Dat betekent niets meer of minder dan: gratis reclame door jouw gast gecreëerd en gedeeld. Juist groenten en fruit zorgen voor meer kleur op je bord!

8. Bezorgen – Zijn jouw gerechten ‘bezorgproof’? Dit jaar zet de bezorgtrend zich door. Twijfel je of jouw gerecht geschikt is voor de bezorging? Zorg dan dat de gast het middels een instructie thuis afbakt of producten samenvoegt, zodat deze zelf het gerecht chefwaardig afronden en vers kunnen eten. Hierdoor garandeer je de kwaliteit van je maaltijd. Let wel: zorg dat de gast zo weinig mogelijk zelf hoeft te doen.

9. Loaded fries – Een portie frietjes, wie wil dat nu niet? Maar een ‘gewone’ portie friet is niet meer van deze tijd. Loaded fries is een frietje meer. Een boerenfriet of friet met stoofvlees zijn hier populaire voorbeelden van, maar friet combineert met veel meer. Experimenteer en creëer jouw signatuur frietje. Ook te serveren als volledige maaltijd. Gebruik natuurlijk bij voorkeur verse friet!

10. Ontbijten – Ontbijtbuffetten in hotels, een ontbijtje scoren in de zomer op het terras of thuis aan het ontbijt, in 2021 gaan we het anders doen. Minder croissants en kaiserbroodjes, maar meer groenten, fruit en culinaire hoogstandjes. Dit belangrijke eetmoment van de dag krijgt dit jaar een totaal nieuwe dimensie.

Op naar een mooi jaar 2021!

2021 wordt opnieuw een bijzonder jaar. Ook al lijken we corona onder controle te krijgen, de gevolgen van de pandemie blijven zichtbaar. Dit resulteert in een ander eetpatroon, andere eetmomenten en nieuwe wensen & behoeften van de gast. Laten we er ondanks alles dit jaar wat moois van maken en de gasten verrassen met heerlijke gerechten en een unieke beleving!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement