Girlsday bij Smeding

12 april 2019

Donderdag 11 april was het Girlsday in heel Nederland. Op deze dag zijn er welgeteld 10.822 jonge dames in de leeftijd 10 tot 15 jaar geïnspireerd geraakt over techniek, ICT en bèta.

Donderdag 11 april was het Girlsday in heel Nederland. Op deze dag zijn er welgeteld 10.822 jonge dames in de leeftijd 10 tot 15 jaar geïnspireerd geraakt over techniek, ICT en bèta.

VHTO
Girlsday is ontstaan door het tekort aan vrouwen in deze sectoren. Vrouwen zijn vaak onbekend in dit vak en maken daarom andere loopbaankeuzes. Sinds 2010 organiseert VHTO de landelijke Girlsday. Deze partij ondersteunt de scholen en bedrijven voor het maken van een passend programma.

Campus Middelsee
Ook Smeding heeft deze dag de deuren geopend voor het ontvangen van de ‘Girls’. Meer dan 50 jonge dames van de Campus Middelsee te Sint Annaparochie hebben ons bedrijf bezocht. Hier vertelde collega Anouk Vuurman (Operations Development) over haar studies en loopbaan.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Logistieke/technische richting
Collega Anouk had zowel een mooi persoonlijk als een educatief verhaal voorbereid. Wat is eigenlijk precies logistiek en wat komt daar bij kijken? Dit was nog niet voor iedereen duidelijk. Vervolgens ook de invloed van techniek en ICT op deze zaken, ook erg belangrijk. Met afsluitend een spelvorm was het uur zomaar om.

Volop in ontwikkeling
Bij Smeding zijn we volop bezig met technologische ontwikkelingen. Zo zijn we op dit moment een nieuw softwaresysteem (SAP) aan het implementeren. Dit systeem heeft direct invloed op het gehele bedrijf, dus ook de logistiek.  

Geïnspireerd!
We hopen dat we een aantal meisjes hebben weten te inspireren van de mooie dingen in deze sectoren en misschien zien we er, over een aantal jaar, een paar terug bij Smeding!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement