Ga voor Kleur

1 juni 2017
Ga voor Kleur

De tijd van kleurloze prakjes, sombere spruitjes en suf gekookte boontjes is voorbij. We gaan allemaal meer kleur eten met verse groenten en fruit! De actie Ga voor Kleur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit heeft als doel om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen. Smeding Groenten en Fruit steunt dit initiatief.

Actie Ga voor Kleur

Eet jij dagelijks voldoende groeten en fruit? Waarschijnlijk niet. Uit onderzoek blijkt dat de norm van 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag maar door een klein gedeelte wordt gehaald. Om de groenten- en fruitconsumptie te verhogen heeft het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit in samenwerking met Food Cabinet de actie Ga voor Kleur gelanceerd.

Verhoging groenten- en fruitconsumptie

Ga voor Kleur benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker én gezond te maken. Hiermee proberen ze iedereen aan te sporen meer groenten en fruit te eten.

Tips van een Meesterkok en een huisarts

Ambassadeurs Rudolph van Veen (Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden. Zij geven elke week lekkere recepten en handige tips over de kleur van de week.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Rudolph: “Het is niet alleen leuk om te variëren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond! Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent.”

Tamara: “Goede voeding kan zowel ziekten voorkomen, als ingezet worden bij de behandeling van ziekten.”

2 extra kleuren in je maaltijd

Wil jij meer kleur in je leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Stel jezelf een behapbaar doel: voeg eens 2 extra kleuren aan je maaltijd toe. Iedere week staat er daarom een nieuwe kleur centraal.

Kleurrijke inspiratie

Wil je meer informatie over deze actie? Kijk dan op gavoorkleur.nl. Hier vind je allerlei kleurrijke recepten. Ook wij delen iedere week op Facebook, Instagram en Twitter de lekkerste groenten en fruit recepten. Bomvol kleur natuurlijk!