De exclusieve smaak van truffel

27 november 2018

Een biologische delicatesse pursang: de truffel. Met truffels geef je je gerechten een exclusieve smaak mee, en dat hoeft niet duur te zijn. Voor elk seizoen én budget is er bij ons namelijk een passende truffel te vinden.

Puur natuur

Je kunt de truffel vergelijken met een aardappel, vanwege de grillige vorm. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en vormen! Je herkent een rijpe truffel aan de stevige structuur en intense geur. De truffel is puur natuur en groeit zonder dat er mensen aan te pas komen. Het is een onderaardse paddenstoel, een zwam en behoort tot de Tuberfamilie.

Truffel: een smaakbeleving tijdens kerst

Op zoek naar een chique tintje bij het kerstdiner? Het roereitje met truffel en broodsoldaatjes straalt een gevoel van luxe uit. Culinair genieten in stijl! (En een voordeel: voor 4 personen ben je maar 15 minuten bereidingstijd kwijt!)
Bekijk recept >

Benieuwd naar een gerecht met de combinatie van truffel en mosselen? Dan moet je dit recept voor een domino van wintertruffel en coquille echt eens proberen.
Bekijk recept >Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

3 voordelen van truffel op je menukaart

Nog niet overtuigd om truffel op je menukaart te zetten of te serveren tijdens kerst?

  • Truffel is een verrassing op de menukaart, waarmee je je echt onderscheidt;
  • Je gerechten krijgen een exclusieve smaak;
  • Je biedt je gast de ultieme vers-, geur- en smaakbeleving.

Il Tartufo di Paolo herfsttruffel

De structuur van de herfstruffel is stevig en robuust en de smaak en geur is krachtiger dan de zomertrufel. Zo’n 90 truffeljagers, ook wel Cavatori, zoeken met hun honden naar de beste truffels. Met de hand geplukt en dus de beste kwaliteit!

Bestel de Il Tartufo di Paolo herfsttruffel via Sligro:

– 885057 Il Tartufo di Paolo herfsttruffel
– 96310 Il Tartufo di Paolo herfsttruffel

Tips & tricks

  • Schaaf de truffel aan tafel en je verrast je gast gegarandeerd!
  • Verwerk truffel in een saus.
  • Leuk salades op met kleine brokjes truffel.
  • Voeg truffel toe aan eigengemaakte paté voor een pittigere smaak.
  • Stop schaafsel onder het vel van te bereiden gevogelte en braad mee.
  • Om de smaak van de truffel te behouden, moet deze lekkernij met zorg bewaard worden. Een goed bewaarde truffel is vers en droog. De bewaartemperatuur ligt zo rond de 3 graden Celsius. Plaats de truffels in een apart bakje met een deksel die niet helemaal luchtdicht afsluit. Het vocht moet namelijk te allen tijde uit de truffel kunnen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement