Eerste Hollandse asperges uit de kas

30 januari 2017
Eerste asperges uit de kas

Afgelopen week zijn de eerste Hollandse asperges uit de kas geoogst bij Teboza! Uit de kas of van het land, Hollandse asperges zijn een ware delicatesse. Met het witte goud zet je altijd iets speciaals op de kaart.

Eerste Hollandse asperges perfect van smaak

Dankzij het gelijkmatige klimaat in de kas en het geringe verschil in dag- en nachttemperatuur groeit de asperge zonder stress. Zo blijft de asperges lekker mals en is de smaak perfect. Door het verwarmen wordt de asperge uit de kas ook zo’n 10 tot 15% dikker vergeleken met de asperge van de buitenteelt. De kwaliteit van de eerste Hollandse asperges is dan ook uitstekend.

In een warm bedje

Asperges houden van warmte. Een bodemtemperatuur van 18 tot 20 °C is ideaal. Om dit in de winter te realiseren, wordt gebruik gemaakt van een systeem dat vergelijkbaar is met vloerverwarming. Zo’n 10 centimeter onder de aspergeplanten liggen slangen waar warm water door wordt gepompt.

Aspergeseizoen

Door de enigszins koude winter en de toenemende vraag heeft Teboza de verwarming in de kassen eerder aangezet. Zo kon het seizoen eerder opgestart worden en zijn er nu al kasasperges. Hierna volgen de asperges van de buitenteelt. Het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Asperges uit de kas

Een manier om vroeg in het jaar te voorzien in de vraag naar asperges is het telen in een kas. De eerste kasasperge ontstond al in de jaren 80. Dit gebeurde toen veelal in kassen die niet meer geschikt waren voor de moderne teelt van komkommers en tomaten.

Op bestelling

De komende weken is het aanbod nog beperkt. Vanaf nu zijn de asperges op bestelling verkrijgbaar.

847229 – AA asperges 5 kilo

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement