Duurzaam geteelde kruiden

20 februari 2017
Duurzaam geteelde kruiden

Speciaal voor De Kruidenaer en Smeding Groenten en Fruit is Herbex in 2016 gestart met het Milieukeur traject. In januari heeft de Spaanse kruidenteler het Milieukeur certificaat behaald!

Milieukeur certificaat

Herbex is een Spaans teeltbedrijf gespecialiseerd in verse kruiden. Sinds januari 2017 zijn 3 teeltlocaties Milieukeur gecertificeerd. Deze teeltlocaties liggen in het zuiden van Spanje. In de omgeving van Almería en Guadix. Verse kruiden worden duurzaam geteeld in kassen en in de vollegrond. Nog niet alle kruiden worden hier geteeld. Dit heeft onder andere te maken met het klimaat.

Duurzaam kruidenassortiment

Nu is zo’n 65% van de kruiden die De Kruidenaer levert aan Smeding Milieukeur gecertificeerd.

Duurzaamheid als basis

Duurzaam is één van de pijlers van Smeding. Op alle vlakken van de bedrijfsvoering zijn we continu aan het verduurzamen. We zoeken altijd naar manieren van ondernemen die minder belastend zijn voor het milieu. Eén van deze manieren is het inkopen van duurzaam geteelde groenten en fruit.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Percentage duurzame inkopen stijgt

Het percentage duurzame inkoop blijft stijgen. Dit komt mede doordat we telers aansturen om het Milieukeur certificaat te behalen. Naast de verse kruiden worden steeds meer groenten en fruit duurzaam en onder Milieukeur geteeld:

Volledig duurzaam Nederlands assortiment

Smeding is op weg naar een volledig duurzaam Nederlands assortiment in 2020. De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Zo zijn we gecertificeerd op het gouden niveau van de Barometer Duurzame Groenten & Fruit. Ook zijn we in het bezit van het certificaat Kanalisatie Milieukeur. Om dit certificaat te behalen moeten alle schakels in de keten Milieukeur gecertificeerd zijn.

Duurzaam geteelde kruiden - Milieukeur certificaat voor Herbex

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement