De Westlandse druif: prachtig rond, sappig, verfrissend én dorstlessend

27 augustus 2019

Prachtig rond, sappig, verfrissend en dorstlessend. Dát is de luxe Westlandse druif. Een exclusief streekproduct, dat duurzaam wordt geteeld in Zuid-Holland door Stichting ‘De Westlandse druif’.

De teelt

In het Westland, het westelijk deel van Zuid Holland, worden de druiven geteeld in glazen kassen. De grond in het Westland is heel geschikt voor de druiventeelt. Door de druiventrossen te ‘krenten’ (uitdunnen van de korrels) ontstaat een prachtige volle tros met grote druiven. Een product van bijzondere kwaliteit met een heerlijke smaak!

Rassen

“Westlandse druif” is de benaming van kas (serre) druiven van verschillende rassen. Afhankelijk van het ras varieert de kleur van (diep) blauw tot wit/groen. Bij de Westlandse druif in Monster worden 4 populaire rassen geteeld: de blauwe Frankenthaler, Black Allicante, de witte Golden Champion en Muskaat van Alexandrië.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Verrassende smaak

De druiven ook worden ook wel Westlandse Roem genoemd. Waarom? Ze zijn bijzonder smaakvol, gezond en duurzaam. Het vruchtvlees is sappig, stevig en heeft een friszoete smaak. Lekker om zo te eten, maar de druiven worden ook gebruikt voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten. Wel eens gedacht aan een Tarte Tatin van Westlandse druif?

Meer informatie: www.westlandsedruif.nl.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement